Načelnik Jablanice pozvao volontere da pomognu u prijevozu učenika do škole i kuće

Načelnik Jablanice pozvao volontere da pomognu u prijevozu učenika do škole i kuće

Link na izvornu vijest

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović pozvao je volontere da se uključe u program prijevoza učenika do škole, i od škole do kuće, jer mnogi od još nisu sjeli u školske klupe zbog problema sa prijevozom.

Prijevoznik koji je u dogovoru s roditeljima u proteklom periodu prevozio učenike tu obavezu nije prihvatio i za ovu godinu.

“Svi znamo koliko je obrazovanje važno za budućnost naše zajednice i naše djece. Nažalost, naša Općina se već pet godina suočava s izazovima u vezi s prevozom đaka zbog nemogućnosti da provede tender za ovu svrhu. Kako bismo osigurali siguran i redovan prijevoz naših učenika, obraćamo vam se s molbom za pomoć”, naveo je Šabanović.

Dodao je da Općina Jablanica traži volontere koji bi se mogli uključiti u program prevoza đaka.


“Ovo je prilika da zajedno pokažemo solidarnost i brigu prema budućim generacijama našeg grada dok Općina Jablanica na Zakonom predviđeni način ne riješi ovaj problem. Sva vozila Općine Jablanica bit će na raspolaganju, ali samo ona nisu dovoljna”, ističe Šabanović.

Svi oni koji žee i mogu pomoći, a imaju vlastiti automobil, mogu se prijaviti u Općinskoj upravi.

“Nakon što se prijavite, bit ćete kontaktirani radi dodatnih informacija i koordinacije. Napominjemo da će svi volonteri proći provjeru i razgovor kako bi se osigurao siguran i odgovoran prevoz naših đaka. Vaša podrška će pomoći našim đacima da redovno prisustvuju nastavi i ostvare svoj puni potencijal”, objašnjava.

Cilj je, kaže, da nijedno dijete ne bude bez mogućnosti da prisustvuje nastavi.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?