Hrvatska golom Kramarića savladala Armeniju

Hrvatska golom Kramarića savladala Armeniju

Link na izvornu vijest

Nogometaši Hrvatske pobijedili su u Jerevanu u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Armenije rezultatom 1:0 te su se tako vratili na prvo mjesto tabele.

Hrvatska je krenula furiozno od prve minute pa je već u devetoj minuti imala veliku šansu preko Petkovića. Ipak, pet minuta kasnije nije bilo spasa za Armence.

Bio je to pogodak koji se provjeravao i putem VAR-a jer se smatralo kako je strijelac Kramarić koji je bio sam na drugoj stativi bio u ofsajdu. VAR je na kraju potvrdio da je lopta dirala Mkrtchyana i onda došla do Kramarića.

Nastavila je Hrvatska dominirati i u nastavku poluvremena, a najbliže drugom golu bio je Ivanušec u 27. minuti nakon dodavanja Perišića. U jednom trenutku je utakmica bila i prekinuta jer je dron sa zastavom regije Nagorno-Karabakh proletio vrlo blizu terena za igru, praćen pljeskom s tribina. Inače, to je region u kojem ratuju Armenci i Azerbajdžanci.

I u nastavku utakmice Hrvatska je dominirala, a veliku priliku imala je u 56. minuti kada je Čančarević odbranio pokušaj Kramarića. Odličnu šansu malo kasnije imao je i Perišić, ali je ponovo na visini zadatka bio golman Armenije.

Vjerovatno najveću priliku na utakmici propustio je potom Stanišić u 74. minuti kada je pucao pored gola snažno s 15-ak metara iskosa. Hrvati su potom smirili igru do kraja utakmice te upisali nova tri boda.

Hrvatska se večerašnjom pobjedom izjedničila s Turskom na vrhu grupe D. Obje selekcije imaju po 10 bodova, ali Hrvatska ima utakmicu manje. Armenija je ostala na trećem mjestu sa sedam bodova. U narednom kolu Hrvatska dočekuje Tursku, a Armenija gostuje Latviji.

Rezultat i strijelac:

Armenija – Hrvatska 0:1 (Kramarić 14′)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?