Lani mu nisu dopustili igrati, sad je osvojio US Open

Lani mu nisu dopustili igrati, sad je osvojio US Open

Link na izvornu vijest

Novak Đoković je osvojio US Open nakon što je u finalu bio bolji od Medvedeva s 3:0 u setovima.

Ovom pobjedom je došao do 24. Grand slam titule. Odavno je apsolutni rekorder u muškoj konkurenciji, ali ovom titulom je izjednačio apsolutni rekord teniski Margaret Court po broju osvojenih Grand slamova u karijeri.

Svoju pobjedu je posvetio svom prijatelju koji je poginuo u helikopterskoj nesreći – Kobeju Bryantu. Tako je za svoj 24. Grand slam naslov proslavio uz majicu s brojem 24 s motivima Bryanta koji je kroz karijeru nosio taj broj na dresu.

Sredinom drugog seta činilo se kao da Đoković ima problema s disanjem što je vidio i Medvedev i sve ga više pritiskao kako je set odmicao. Nakon što je spasio brejk loptu na 3:3, Medvedev je imao prvu brejk loptu u meču na 4:3 i onda još jednu za set kod vodstva 6:5.

Nakon nekoliko maratonskih gemova, od kojih je onaj za 6:6 trajao skoro 12 minuta, Đoković se dovukao do tie-breaka u kojem je Medvedev poveo 3:1. No, nakon nekoliko nevjerojatnih izmjena Đoković je uspio dobiti tie-break 7:5. To mu je bio 22. osvojeni tie-break ove sezone, a izgubio ih je samo pet.

Posljednji set je Novak odradio rutinski te ponovno ispisao povijest.

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?