I TO JE MOGUĆE  Prijedor prodaje školu

I TO JE MOGUĆE Prijedor prodaje školu

Link na izvornu vijest

Grad Prijedor planira da proda područnu školu i njeno zemljište u Miljakovcima, a koja je 2018. godine ostala bez đaka, kada je i zatvorena

Prijedor prodaje školu! Skupština grada danas bi trebala da usvoji odluku o uslovima prodaje.

Prema prijedlogu, piše Capital.ba, objekat čija je procijenjena vrijednost 154.960 maraka će biti ponuđen zainteresovanim kupcima na licitaciji koju će sprovesti komisija za prodaju.

Objekat više nije u upotrebi, a škola u budućnosti neće imati potrebe za korišćenje istog. Sadašnje stanje objekta i zemljišta je zapušteno i ne služi svrsi već narušava izgled centra naselja i ugrožava bliže okruženje – navodi se u prijedlogu odluke.

Zahtjev za kupovinu podnio je Dane Sladaković iz Prijedora. Međutim i on će morati da licitira, s obzirom na to da neće biti provedena direktna prodaja.

Podnosilac zahtjeva može biti samo jedan od učesnika na licitaciji – navode predlagači odluke o prodaji.

Zanimljivo je da su mještani ovog naselja, odnosno mjesne zajednice Petrovo kojoj pripadaju svoju saglasnost za prodaju škole dali isključivo pod uslovom da ju Sladaković kupi. – Naša saglasnost se isključivo odnosi na prodaju Sladaković Dani jer imamo uvjeravanja da će on objekat urediti za stanovanje. Mišljenja smo da će urediti zemljište i objekte koji će uljepšati prostor u centru našeg naselja“, stoji u dopisu Savjeta mjesne zajednice upućenog prema Gradskoj upravi.

I TO JE MOGUĆE  Prijedor prodaje školu

Naša saglasnost se isključivo odnosi na prodaju Sladaković Dani jer imamo uvjeravanja da će on objekat urediti za stanovanje. Mišljenja smo da će urediti zemljište i objekte koji će uljepšati prostor u centru našeg naselja –  stoji u dopisu Savjeta mjesne zajednice upućenog prema Gradskoj upravi.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?