Ovo su noviteti Apple Watch 9 i Apple Watch Ultra 2 satova sa novim čipovima

Ovo su noviteti Apple Watch 9 i Apple Watch Ultra 2 satova sa novim čipovima

Link na izvornu vijest

Na danas održanom događaju Wonderlust kompanija Apple je osim serije 15 iPhonea predstavila i Apple Watch Series 9 pametnih satova s novim S9 čipovima.

Radi se o najjačim čipovima koje je Apple ikada do sada stavio u svoje pametne satove, a dodatno će unaprijediti rad i funkcije pametnih satova koji su osvojili tržište svojim funkcijama i dizajnom.

Novi S9 čip je za 60 posto brži od svog prethodnika, a novi Apple Watch 9, kao i ekrani nove serije iPhone-a, dolazi s maksimalnom svjetlinom ekrana od 2.000 nita tako da će njegovo korištenje i vidljivost biti olakšana na najjačem dnevnom svjetlu.

S9 čip omogućio je brojna razvojna poboljšanja koja olakšavaju korištenje novog Apple Watcha, a najviše se odnosi na komunikaciju s asistenticom Siri i druge funkcije kao što su pucketanja prstima kojim ustvari Apple Watch obavlja određeni zadatak.

To su neke najznačajnije značajke standardnog Apple Watcha 9 serije, a još posjeduje opcije brzog punjenja, praćenje ciklusa, detekciju sudara te precizniju opciju pronalaska telefona.

S druge strane i neuništiva verzija Ultra pametnog sata od Apple-a dobila je svoj nasljednika. Apple Watch Ultra 2 je također opremljen s novim čipom, a njegov ekran je dosta jači nego kod standardne verzije jer posjeduje svjetlinu od 3.000 nita. Posebna značajka ovog noviteta je trajanje baterije od 36 sati s jednim punjenjem ili 72 sata u toku low power načinu rada.

Novi Apple Watch Ultra 2 omogućava korištenje na elevaciji od -500 do 9.000 metara visine, posjeduje precizniji GPS sistem praćenja, nove boje narukvica, omogućava ronjenje do 40 metara dubine, nove mogućnosti praćenja sportskih aktivnosti te, kao i Apple Watch 9, “DoubleTap” opciju, odnosno, pucketanja prstima za određenu aktivnost.

Cijena Apple Watch 9 iznosi 399 dolara i dolazi u srebrenoj, zlatnoj, crnoj, ružičastoj i crvenoj boji, dok Apple Watch Ultra 2 košta 799 dolara.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?