Zastupnica u Skupštini HBŽ Marija Bagarić napustila HDZ BiH

Zastupnica u Skupštini HBŽ Marija Bagarić napustila HDZ BiH

Link na izvornu vijest

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog naroda sabora BiH dr. Dragan Čović, tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i saborska zastupnica i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić, sastali su se danas u Mostaru.

Dužnosnici su razgovarali o potpori i projektima koje Vlada Republike Hrvatske unaprijeđuje odnose i pruža potporu cijeloj BiH. U potporu su uključeni projekti kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Čović se zahvalio na svesrdnoj potpori koji institucije Vlade RH na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem podupiru strateške projekte Hrvata u BiH.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasio je kako će svi projekti hrvatskog naroda i u budućnosti imati apsolutnu infrastrukturnu i financijsku potporu Vlade RH što je nastavak sveobuhvatne suradnje institucija RH s hrvatskim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Dužnosnici su prije održanog sastanka obišli gradilište Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, čiju izgradnju financira upravo Vlada Republike Hrvatske.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja upoznao je predsjednika Čovića i državnog tajnika Milasa s fazama izgradnje. Istaknuo je zahvalu dužnosnicima koji u najvećoj mjeri preko institucija Republike Hrvatske financiraju nastavak izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

„Bez podrške Vlade RH, ne samo ove faze izgranje, nego i priješnjih faza dok smo radili projektnu dokumentaciju i sve drugo što je bilo potrebno da ovi radovi mogu krenuti, bilo bi jako teško, ili gotovo nemoguće, cijeli proces dovesti u ovu fazu u kojoj se sada nalazi. Također, imamo i pomoć Vlade Federacije BiH, sredstvima u prošloj i ovoj godini, nadam se i u slijedećoj, pri čemu pomažu financijski nastavak gradnje Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru“, istaknuo je ravnatelj Vukoja.

Također, izrazio je uvjerenje da će ova zgrada, kada bude napravljena, biti u arhitektonskom smislu, simbol grada, nova dodana arhitektonska i urbanistička vrijednost, te isto tako, biti simbol hrvatske konstitutivnosti u BiH i hram kulture.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske ustvrdio je kako konačni cilj, izgradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru ide svojim putem.

„Hrvatsko narodno kazalište će doista, kako je i ravnatelj rekao, biti ne samo hram kulture BiH, nego i simbol konstitutivnosti hrvatskog naroda, i sve ono što u kulturnom smislu Hrvati predstavljaju“, istaknuo je državni tajnik Milas.

„Vlada RH i Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske apsolutno su prepoznali ovaj kao i niz drugih značajnih projekata, kojima je cilj očuvanje Hrvata na ovom području“, naglasio je Milas, te je iskazao daljnju podršku pri završetku ovog iznimno važnog projekta.

Predsjednik Čović je istaknuo kako Vlada RH na čelu s predsjednikom Plenkovićem prati sve hrvatske projekte diljem Bosne i Hercegovine.

„Ovo je jedan od najznačajnih projekta“, kazao je predsjednik Čović te uz zahvalu izrazio uvjerenje kako će iduće godine biti potpuni završetak radova Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?