Poduzetnici i obrtnici okupiće se u Gračanici: Posebna pažnja na high tech industry

Link na izvornu vijest

Ovogodišnji sajam privrede Grapos Expo, u organizaciji Grada Gračanica i Udruženja poslodavaca Gračanica, održaće se od 20. do 23. septembra. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta okupiće veliki broj domaćih i inostranih izlagača.

Inovativne firme

Koncept sajma je, kako su kazali organizatori, izmijenjen u odnosu na prethodne godine, te je ove isključivo izložbenog karaktera, sa dominacijom proizvodnih firmi iz metalske, industrije hemije i nemetala, drvne, te građevinske industrije.

– Okupili smo značajan broj izlagača koji će imati priliku izložiti svoja dostignuća u oblasti kojom se bave, educirati zainteresirane o oblasti svoje ekspertize, ali i učestvovati u raznim diskusijama koje će se voditi u okviru sajamske manifestacije. Predviđeno je posebno predstavljanje inovativnih firmi iz ovih industrija, s posebnom pažnjom na high tech industry, naglasili su organizatori.

Kako je rečeno, sajam će promovisati zelenu agendu, obnovljive izvore energije, te će se održati veći broj panel-diskusija.

– Poseban panel biće posvećen energetskoj tranziciji BiH, a značajna pažnja daće se tumačenju seta nedavno usvojenih reformskih zakona iz ove oblasti, kao i praksi i primjera iz lokalne zajednice, dodali su organizatori, ističući predstavljanje Tehnološkog centra MSŠ Gračanica, na kojem će učenici praktično pokazati stečeno znanje iz oblasti mehatronike.

Dijaspora

U sklopu sajma planirano je predstavljanje projekta Diaspora invest kroz radionicu i panel-diskusiju, gdje će se kroz mentorski program kompanijama iz Gračanice, Tuzlanskog kantona i šire omogućiti povezivanje sa ekspertima iz bh. dijaspore na razvoju poslovnih praksi, prilika za izvoz i prenos znanja.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?