U 47.godini preminuo istaknuti član Udruge Kotorvaroških Hrvata Stuttgart

U 47.godini preminuo istaknuti član Udruge Kotorvaroških Hrvata Stuttgart

Link na izvornu vijest

Isam Abu Zeribe, ministar unutarnjih poslova vlade na istoku Libije, rekao je da su pronađena tijela više od 2.000 ljudi koji su izgubili život zbog obilnih kiša u gradu Derna, a broj nestalih osoba dostigao je 7.000.

Abu Zeribe je to kazao u izjavi za televiziju AlHadath.

Neimenovani zastupnik Predstavničkog doma Tobruka rekao je za Anadolu da je samo u gradu Derna život izgubilo više od 2.000 ljudi.

Premijer Vlade nacionalnog jedinstva u Libiji Abdulhamid Dibeybe priopćio je da je proglašena trodnevna žalost za poginulima u poplavama u toj zemlji.

Oluja “Daniel”, koja je pogodila centralni Mediteran, zahvatila je libijske gradove Bengazi, Bejdu, Merk, Suse i Derna.

Vlasti u istočnoj Libiji poduzele su niz mjera, uključujući obustavljanje nastave u svim javnim i privatnim obrazovnim institucijama, zatvaranje prodavnica i policijski sat, zbog oluje koja je iza sebe ostavila apokaliptične posljedice, prenosi BHRT.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?