Lavrov: Amerika vodi rat protiv Rusije

Lavrov: Amerika vodi rat protiv Rusije

Link na izvornu vijest

– Ne mogu komentirati njihove izjave, one se mijenjaju iz dana u dan. Možda pripremaju javno mnijenje, ali to da neće promijeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini je činjenica – rekao je šef ruskog diplomatskog ureda, prenosi RTRS.

Po njegovim riječima, eventualne isporuke raketa velikog dometa Kijevu neće promijeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini.

– Ukrajinu su godinama spremali za to da se njenim rukama i tijelima nanese strateški poraz Rusiji. Što god oni (SAD) govorili, oni upravljaju ovim sukobom, opskrbljuju (Kijev) oružjem, municijom, obavještajnim podacima, podacima sa satelita – oni vode rat protiv nas – rekao je on u intervjuu televiziji Rusiji 24.

Ranije su mediji javili da američka administracija blizu donošenja odluke da odobri isporuke Kijevu raketa velikog dometa s kazetnom municijom.

Kako su napomenuli sugovornici agencije, SAD razmatraju isporuke raketa ATACMS, dometa do 300 kilometara ili raketa s kazetnom municijom, ili oboje.

Prema riječima neimenovanih dužnosnika, konačna odluka o isporuci još nije donijeta.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?