Rafael Nadal na prekretnici: Otkrio koja bi mu godina mogla biti posljednja u karijeri

Link na izvornu vijest

Autor: Dnevno.ba

Španjolski tenisač Rafael Nadal (37) potvrdio je u ponedjeljak da će 2024. “možda” biti godina u kojoj će otići u mirovinu, nakon što je ove godine izbivao s teniskih terena osam mjeseci zbog dvije operacije kuka.

“Rekao sam da je moguće da će 2024. biti moja posljednja godina, tvrdim, ali ne mogu to potvrditi 100 posto jer ne znam”, rekao je Nadal, dodavši da se “veseli ponovnom igranju i natjecanju.”

“Ideja nije vratiti se i osvojiti Roland Garros ili Australian Open. Ljudi ne bi trebali biti iznenađeni, sve je to jako daleko, svjestan sam poteškoća s kojima se susrećem”, nastavio je osvajač 22 Grand Slam naslova, spominjući kako treba uzeti u obzir i njegovu “dob” i njegove “fizičke probleme”.

U svibnju se Nadal povukao s Roland Garrosa, turnira koji je osvojio četrnaest puta, zbog ozljede lijevog kuka zadobivene na Australian Openu u siječnju.

Tada je već najavio da će mu “sljedeća godina” biti “vjerojatno posljednja” u karijeri.

Nije mi opsesija biti tenisač s najvećim brojem Grand Slamova
U ponedjeljak je također otkrio da je prije nekoliko mjeseci bio podvrgnut operaciji psoasa i kuka.

“Bih li volio biti tenisač s najvećim brojem Grand Slamova? Bez sumnje. Ali to me ne frustrira”, rekao je osvrćući se nadmetanje s Novakom Đokovićem koji je do sada osvojio 24 grand slama.

Nadal je istaknuo da mu to nije “opsesija”.
“Mislim da Novak ovo doživljava intenzivnije nego ja”, nastavio je.

Na kraju se osvrnuo i na mladog španjolskog tenisača Carlosa Alcaraza, kojeg mnogi predstavljaju kao njegovog nasljednika. Nadal je ocijenio da on ima “potencijala za sve”. Ali “ako bih mu morao nešto reći, bilo bi to da se nastavi poboljšavati”, zaključio je.

Autor: Dnevno.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?