Župan Koren: Opća bolnica Koprivnica više neće biti u županijskom proračunu

Župan Koren: Opća bolnica Koprivnica više neće biti u županijskom proračunu

Link na izvornu vijest

ŽUPAN koprivničko-križevački Darko Koren rekao je danas da su ovih dana iz resornog ministarstva dobili upute o sastavljanju županijskog proračuna za iduću godinu iz kojih proizlazi da upravljačka prava nad županijskim bolnicama definitivno preuzima država.

“U smjernicama piše da Opća bolnica Koprivnica izlazi iz županijskog proračuna”, rekao je Koren na sjednici Županijske skupštine i dodao da je ta bolnica do sada stvarala “sistemski gubitak”.

“Preuzimanjem bolnica neće se riješiti problem u zdravstvenom sustavu”

Dobivene smjernice, kazao je, još su jedan u nizu dokaza prema kojima upravljačka prava nad županijskim bolnicama, a samim time i njihove dugove, definitivno preuzima država.

“Nitko od nas nije za to da se preuzmu bolnice iz razloga što se samim time neće riješiti problem u zdravstvenom sustavu”, ustvrdio je Koren.

Naglasio je da je Koprivničko-križevačka županija do sada opremala i širila koprivničku bolnicu što je, kako je ocijenio, činila izvrsno. Usporedba bolnice od prije 10 godina i danas govori u prilog toj tezi, rekao je te istaknuo da, istodobno, nisu sklapali kolektive ugovore ni sudjelovati u kreiranju dobrog djela gospodarenja zdravstvenim sustavom koji kumulira dugove.

“Prenošenje upravljačkih prava sa županija na državu nije izmišljanje tople vode”

Svojedobno smo, kaže, svjedočili sličnom procesu koji se zvao sanacijski program. “Prenošenje upravljačkih prava sa županija na državu nije izmišljanje tople vode”, dodao je.

Opća bolnica Koprivnica sada se nosi s gubitkom od 14 milijuna eura.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?