AUTOM USMRTIO ISMARA (23), DOBIO ČETIRI GODINE ZATVORA

AUTOM USMRTIO ISMARA (23), DOBIO ČETIRI GODINE ZATVORA

Link na izvornu vijest

AUTOM USMRTIO ISMARA (23), DOBIO ČETIRI GODINE ZATVORA

Saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao 23-godišnji pješak Ismar Subašić dogodila se 21. decembra 2019. godine. Dva i po sata iza ponoći na mladića je na dijelu tuzlanske magistrale naletio automobil Golf V austrijskih registarskih oznaka, a usljed zadobijenih povreda Subašić je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Odmah nije bilo moguće utvrditi ko je upravljao automobilom jer je vozač pobjegao s mjesta događaja. Nedugo nakon nesreće dva suvozača su se javila u Policijsku upravu Tuzla, a policajci su zatim uspjeli pronaći i uhapsiti 22-godišnjeg Amara Mustedanagića, pod sumnjom da je upravljao automobilom.

Mustedanagić, koji je od ranije poznat policiji po izdržavanju zatvorske kazne u Tuzli, danas je osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora, upravo zbog navedene saobraćajne nesreće.

Naime, Općinski sud u Tuzli danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu protiv Amara Mustedanagića. On je proglašen krivim za počinjenje krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

  • Sud je imenovanom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i tri mjeseca, u koju će se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru. Sud je Mustedanagiću izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom, koja se odnosi na motorno vozilo B kategorije, u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravosnažnosti sudske odluke, a u koje vrijeme se ne uračunava vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora – saopćeno je iz Općinskog suda u Tuzli.

Ismarova majka, podijelila je potresan status na Facebook-u.

Refija se osjeća slomljeno:

  • Moga djeteta nema a ZAKON štiti ubice jer izdržava porodicu a moje dijete neće nikada imati porodicu i svoje dijete. Kada je moj sin poginuo naša poštena policija nije se ni udostojila da nama roditeljima javi šta je bilo sa našim sinom, a mi to saznajemo od komšije koji je prije nas saznao.

The post AUTOM USMRTIO ISMARA (23), DOBIO ČETIRI GODINE ZATVORA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?