Josip Žulj i Petar Bašić osvojili osmo mjesto u Francuskoj: BiH na trinaestom mjestu

Josip Žulj i Petar Bašić osvojili osmo mjesto u Francuskoj: BiH na trinaestom mjestu

Link na izvornu vijest

Reprezentativci Bosne i Hercegovine sudjelovali su u Francuskoj na 23. svjetskom prvenstvu u disciplini lova šarana i amura. Nakon nekoliko dana natjecanja, reprezentativci Bosne i Hercegovine osvojili su vrlo dobro trinaesto mjesto u ukupnom poretku od 32 reprezentacije svijeta. Reprezentativci Bosne i Hercegovine, Posušani Josip Žulj i Petar Bašić u pojedinačnom plasmanu pozicionirali su se na visoko osmo mjesto od čak 96 ekipa iz cijelog svijeta.

S obzirom na dosadašnje rezultate Bosne i Hercegovine na ranijim svjetskim prvenstvima, ovo je zadnjih desetak godina najbolji plasman Bosne i Hercegovine, a naši Josip Žulj i Petar Bašić su zabilježili najbolji pojedinačni plasman bh. reprezentativaca također u zadnjih deset godina.

Kada govorimo o rezultatima, u 72 sata koliko traje natjecanje u lovu, Petar i Josip ulovili su 332 kilograma ribe. Najveća njihova riba ujedno je i najveća ulovljena riba naše reprezentacije i težila je 6880 grama. Cieli tim reprezentacije je ulovio ukupno 471 kilogram ribe. Dakle, Josipov i Petrov ulov činio je najveći dio cijelog ulova bh. reprezentacije. Njih dvojica su u sektoru (C sektoru) u kojemu su lovili završili na trećem mjestu, dok su u svom podsektoru bili drugi. Kada se pak gleda samo količina ulovljene ribe, Josip i Petar su na petoj poziciji.

Od ukupno 96 ekipa na prvenstvu, te kada se zbroje svi parametri, Josip i Petar su bili na osmoj poziciji. Na prvenstvu su nastupile 32 reprezentacije, a reprezentacija Bosne i Hercegovine je bila na 13. mjestu.

„Mi smo prezadovoljni. Put i boravak na prvensvu je bio dug i naporan, ali smo zadovoljni nakon svega. Bilo je zanimljivo u svakom smislu – i u natjecateljskom i ovom drugom na druženjima među reprezentacijama. Tako nam je bio zanimljiv jedan detalj. Naime, kada smo došli na proslavu, odnosno večeru proglašenja, svi redom su nam čestitali, a pogotovo Hrvatska te najtrofejniji svjetski par ikada, hrvatski reprezentativci Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević. Svi su nam skinili kapu. Slovenci, njihova ekipa koja se borila s nama u našem sektoru za prva tri mjesta uzeli su Petru i meni dresove, a dali nama svoje… Nismo ih mogli odbiti. Iako smo ih sve potukli, pokazali su poštovanje prema nama i onome što smo napravili, a znaju svi kako smo skromno došli i s čim, tj. bez ikakve pripreme, treninga, pa i bez ikakve logistike i zato je naš uspjeh svima baš bio zapažen… Jedan prekrasan osjećaj, kada vidiš da tvoji suparnici, kolege po štapu poštuju i cijene tvoj uspjeh, ništa ljepše nema od toga. To nam je veća nagrada od bilo koje medalje“, kazao je za naš radio Josip Žulj. Josip je za naš radio dodao i da je atmosfera među bh. reprezentativcima bila odlična. “Atmosfera je bila odlična i krasilo nas je zajedništvo. Bez međusobne potpore i zajedničkog rada i pripreme, ne bi bilo ni rezultata. A kakva je bila atmosfera, najbolje govori i naš rezultat na prvenstvu”, zaključio je Josip.

Natjecanje 23. svjetskog prvenstva u lovu na šarana i amura održano je na jezeru Pannenciere u mjestu Chaumard u Francuskoj. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine su osim Josipa i Petra predstavili i Dino Miljković, Aladin Mujaković, Ibrahim Kadić, Ivan Agatić, Zdravko Agatić, Emir Čusto i Marko Kobačić. Pobjednik svjetskog prvenstva su reprezentativci Ukrajine.

Radioposusje.ba (

Objava Josip Žulj i Petar Bašić osvojili osmo mjesto u Francuskoj: BiH na trinaestom mjestu pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?