Škola gange u Zagrebu! Zvuči predobro!

Škola gange u Zagrebu! Zvuči predobro!

Link na izvornu vijest

Povodom obilježavanja 20 godina donošenja UNESCO-ve Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine, Udruga kralj Tomislav kao glavni organizator sa suorganizatorima pokreće prvu Školu gange u Zagrebu.

Uslijed brojnih izazova s kojima se suvremeno društvo nosi, kao što su pad nataliteta, ugroženost sela ili iseljavanje, zanemaruje se, zaboravlja i sve manje cijeni kulturno-povijesna tradicija. Upravo zbog toga, inicijatori pokreću Školu gange kojoj je cilj očuvati tradiciju dinarske zone – Dalmatinske zagore i Hercegovine, ali i pridonijeti razumijevanju vlastitog identiteta Hrvata iz navedenih krajeva.

Gangi kao takvoj pristupit će se kroz više aspekata, kako s teorijskog, tako i praktičnog, a u svakom slučaju – zanimljivog. Da tako bude, pobrinut će se predavači Škole, vrsni poznavatelji gange, koji su svoje znanje i vještine naslijedili od svojih predaka, a nastavili njegovati pridružujući se gangaškim sekcijama u sklopu kulturno-umjetničkih društava.

Luka Malenica, jedan od predavača Škole tvrdi kako je ganga duša hercegovačkog čovjeka, jer je u njoj sve opjevano.

„Opjevala je radost, tugu, uživanja, rad, odlazak i rastanak te još nebrojene teme koje su mučile ili veselile hercegovačkog čovjeka.

Škola gange s radom započinje 21. listopada i traje do 22. studenoga 2023. Ona okuplja sve, od 16 do 66 godina. Ukoliko želite više naučiti o gangi, ovo je jedinstvena prilika za vas!

Upisi su u tijeku, a broj mjesta je ograničen.

Škola gange povezat će vas s vašim korijenima, podsjećajući vas tko ste i odakle dolazite!

Službeni organizator ovog projekta je „Udruga kralj Tomislav“, zajedno s partnerima projekta Općina Cista Provo, Općina Šestanovac, Kulturna udruga sveti Jure.

Više informacija o Školi gange i upisima možete dobiti na Facebook profilu te e-mail adresi [email protected].

Vrisak.info

The post Škola gange u Zagrebu! Zvuči predobro! appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?