FOTO/VIDEO: U Grudama svečano otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju

FOTO/VIDEO: U Grudama svečano otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju

Link na izvornu vijest

U urorak je u Grudama svečano otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju.

Grude sa svojom boćarskom dvoranom, jednom od najljepših dvorana u ovom dijelu Europe, otvorenih ruku dočekali su najbolje boćare Europe.

Nakon Europskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude i Boćarski dom Biberon su ponovno domaćini velikog natjecanja u boćanju.

Brojkom od 17 nacija koje će sudjelovati na ovom Europskom prvenstvu ovo natjecanje predstavlja jedno od brojčano najmasovnijih okupljanje boćara.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjeluju Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija.

Nakon defilea mažoretkinja sa svim reprezentacijama prisutnima se obratio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić.

S nekoliko prigodnih riječi obratio se Tomislav Ćurko, predsjednik Europske boćarske federacije te poželio sreću svim natjecateljima.

Čast je i zadovoljstvo da vas pozdravimo iz Gruda. Od svih glavnih aktera, igrača, stožera, sudaca, sam danas čuo da su oduševljeni velikim gostoprimstvom, vrhunskom organizacijom i vrlo dobrom infrastrukturom. Hvala svima koji su doprinijeli ovome velikom događaju, poručio je Ćurko.

Europsko prvenstvo u boćanju svečano je otvorila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Našim organizatorima i domaćinima želim čestitati na uspješnoj organizaciji ove sportske aktivnosti. Doista, želim kazati da ovo nije samo sportski događaj, ovo je prilika da predstavimo svoju kulturu, običaje i svoju tradiciju, identitet ovoga kraja i identitet hrvatskog naroda u BiH. Svim sudionicima ovog svečanog događaja želim puno sreće i uspjeha, poručila je Krišto.

Večer su dodatno uljepšale Grudske mažoretkinje te članovi HKUD Hercegovac.

Prijenos uživo svakoga dana možete gledati u nastavku:

Uskoro fotogalerija…

grude-online.info

Post FOTO/VIDEO: U Grudama svečano otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?