Nesreća autobusa u Veneciji: 21 mrtav, među ozlijeđenima jedan Hrvat

Nesreća autobusa u Veneciji: 21 mrtav, među ozlijeđenima jedan Hrvat

Link na izvornu vijest

Najmanje 21 osoba je poginula u utorak, a dvadesetak je ozlijeđeno, među kojima i jedan Hrvat, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se, objavile su lokalne vlasti

Autobus je izletio s ceste i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće još nije utvrđen. Dužnosnici su rekli da je pao na električne vodove i zapalio se oko 19.45 sati.

Prevozio je turiste, među kojima Ukrajince, Francuze i Nijemce.

“Privremeno izvješće pokazuje da je najmanje 21 mrtva osoba i više od 20 njih hospitalizirano, od kojih su mnogi u vrlo teškom stanju”, rekao je Luca Zaia, guverner regije Veneto, čiji je glavni grad Venecija, izrazivši žaljenje zbog “tragedije golemih razmjera”.

Među žrtvama su “ukrajinski turisti”, rekao je glasnogovornik gradske uprave za AFP, ali i Nijemci i Francuzi, prenosi agencija ANSA. Među ozlijeđenima su tri Ukrajinca, Hrvat, Nijemac i Francuz, rekao je glasnogovornik za AFP. U tijeku je identifikacija poginulih.

Nitko od ozlijeđenih nije preminuo tijekom noći, javlja Ansa. Njih četvero, na intenzivnoj njezi, još nisu identificirani. Četvero najteže ozlijeđenih su odrasle osobe, u dobi od 20 do 30 godina. Troje je hospitalizirano na intenzivnoj njezi u bolnici Angelo u Mestreu i jedan u Dolu.

Među 21 žrtvom, njih sedam je identificirano.

The post Nesreća autobusa u Veneciji: 21 mrtav, među ozlijeđenima jedan Hrvat first appeared on ABCportal.info.

Objava Nesreća autobusa u Veneciji: 21 mrtav, među ozlijeđenima jedan Hrvat pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?