Posušje: Provedena preventivna akcija “Sigurno do škole”

Posušje: Provedena preventivna akcija “Sigurno do škole”

Link na izvornu vijest

U Posušju je održana prometno-preventivne akcije pojačane kontrole prometa pod nazivom ”Sigurno do škole”.

Policijske službenice PU Posušje u utorak su posjetile pet područnih škola u općini Posušje i tom prigodom educirale djecu o osnovnim pravilima ponašanja u prometu.

Uz zanimljivo predavanje policijske službenice su učenicima OŠ ”Franice Dall’era” Vir, OŠ ”Čitluk”, ”Vinjani”, OŠ ”Ante Bruno Bušić” Rakitno i područne škole ”Sutina” podijelile promotivni materijal s obilježjima MUP-a ŽZH.

Uprava policije MUP-a ŽZH i ove godine je organizirala prometno-preventivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom ”Sigurno do škole” s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti prometa na cestama posebno u blizini škola, štiteći najmlađu populacija u prometu.

Uz to ciljevi akcije MUP-a ŽZH, koja svake godine traje više od mjesec dana, su preventivno djelovanje, pojačana aktivnosti uniformirane policije na prometnicama i utjecaj na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca, koja su najugroženiji sudionici u prometu, objavio je MUP ŽZH.

Također, cilj je i osigurati veću nazočnost policijskih službenika u blizini škola kao i na dionicama cesta gdje se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, kontrolirati i upozoravati, a po potrebi i sankcionirati vozače motornih vozila, koji prekoračuju dopuštenu brzinu kretanja vozila i oduzimaju prednost pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.

Iako se sama akcija ”Sigurno do škole” provodi u razdoblju od 4. rujna do sredine listopada iz MUP-a ŽZH su istaknuli kako će pojačana prisutnost policijskih službenika oko škola na području ove županije biti nastavljena tijekom cijele školske godine.

(www.jabuka.tv / Foto: MUP ŽZH)

Objava Posušje: Provedena preventivna akcija “Sigurno do škole” pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?