U organizaciji dječjih trgovina Tintilinić i brenda Nuk održano edukativno predavanje namijenjeno trudnicama i dojiljama

U organizaciji dječjih trgovina Tintilinić i brenda Nuk održano edukativno predavanje namijenjeno trudnicama i dojiljama

Link na izvornu vijest

U pprošlu subotu, 7. listopada 2023. U Herceg Etno selu, u organizaciji dječjih trgovina Tintilinić i brenda Nuk, održano je edukativno predavanje namijenjeno trudnicama i dojiljama.

Ovaj događaj okupio je brojne buduće majke koje su željele proširiti svoje znanje i razumijevanje o zdravoj trudnoći i dojenju. Predavanje je započelo u 17:00h, a sudionicima su se obratili stručnjaci s područja ginekologije, pedijatrije, sestrinstva, psihologije, nutricionizma, fizioterapije.

Tematski obuhvaćajući sve faze trudnoće i prvih dana majčinstva, predavači su pružili dragocjene informacije i praktične savjete. Ginekolog Anja Vasilj se dotakla teme praćenja trudnoće te pripreme za porod i period nakon njega. Pedijatrica Sanja Džida nam je pružila informacije o skrbi novorođenčeta, važnosti dojenja i bliskog kontakta majke i djeteta. Također, Olivera Perić – doktorica sestrinstva skrenula je pažnju na važnost uloge i uključivanja očeva u prvim fazama bebinog života. Koliko je mentalno zdravlje majke bitno, svojim zanimljivim izlaganjem pokazale su psihologinje Ivana Granić Galić i Ana Lovrić koje su govorile o povezivanju majke sa djetetom i o postporođajnoj depresiji.

O babyhandlingu je govorila Marija Puljić – fizioterapeut i Bobath dječji terapeut te je i na praktičnom primjeru pokazala način primjene i važnosti pravilnog rukovanja sa bebom. Nutricionistica Marijana Zubac je istaknula važnost uravnotežene prehrane i unos hranjivih tvari za trudnice. Savjetnica za dojenje, Rusmira Arapović, pozvala je žene na upornost i hrabrost za dojenje te naglasila da je svaka kap majčinog mlijeka je bitna. Osim toga sudionici su imali priliku čuti i iskustva drugih majki, pa je tako svoje poučno i zanimljivo iskustvo dojenja trojki podijelila Mirna Bubalo, poduzetnica i majka petero djece. Istaknula je kako je bitna želja majke za dojenjem, a sve ostalo se da i može naučiti. Cijeli program je vodila Sanja Pehar.












Na kraju, ovo edukativno predavanje nije pružilo samo znanje, već i osnažilo trudnice i dojilje, potvrđujući im da nisu same u svojim izazovima i da zajednica stoji uz njih. Ovo je samo jedan od primjera kako lokalne incijative mogu pružiti važnu podršku budućim majkama, a Tintilinić i Nuk će sigurno nastaviti organizirati ovakva predavanja.

The post U organizaciji dječjih trgovina Tintilinić i brenda Nuk održano edukativno predavanje namijenjeno trudnicama i dojiljama appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?