PUTIN TVRDI DA JE NAJNOVIJI RAT U GAZI REZULTAT NEUSPJEHA AMERIČKE POLITIKE

PUTIN TVRDI DA JE NAJNOVIJI RAT U GAZI REZULTAT NEUSPJEHA AMERIČKE POLITIKE

Link na izvornu vijest

PUTIN TVRDI DA JE NAJNOVIJI RAT U GAZI REZULTAT NEUSPJEHA AMERIČKE POLITIKE

Govoreći na početku razgovora s iračkim premijerom Mohammedom Al-Sudanijem koji je boravio u posjeti, Putin je u svom prvom komentaru o ratu rekao da će se “mnogi složiti sa mnom da je ovo jasan primjer neuspjeha američke politike na Bliskom istoku”, prenosi agencija AP.

“NISU UZELI U OBZIR VITALNE INTERESE”

Tvrdi da su SAD “pokušale monopolizirati nagodbu, ali se, nažalost, nisu potrudile tražiti kompromise koji bi bili prihvatljivi za obje strane, već su, upravo suprotno, nastojale nametnuti vlastito viđenje kako bi se to trebalo učiniti, vršeći pritisak na obje strane”.

Putin navodi da SAD nisu “uzele u obzir vitalne interese palestinskog naroda”, ignorišući rezolucije Opće skupštine UN-a koje predviđaju stvaranje neovisne palestinske države.

(E.F. / Fena)

The post PUTIN TVRDI DA JE NAJNOVIJI RAT U GAZI REZULTAT NEUSPJEHA AMERIČKE POLITIKE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?