Hrvatska izgubila u Cardiffu  i zakomplicirala plasman na Euro

Hrvatska izgubila u Cardiffu i zakomplicirala plasman na Euro

Link na izvornu vijest

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je skupine D kvaliikacija za odlazak na EURO 2024. izgubila na gostovanju kod Walesa u Cardiffu sa 1-2 (0-0) te tako stigla u nezavidnu poziciju uoči posljednja dva kola koja će se igrati u studenom.

Oba pogotka za Wales postigao je Harry Wilson, prvoga u 47. minuti lobavši Livakovića nakon nesmotrene povratne lopte Kovačića, a drugoga u 60. minuti kada je tjemenom proslijedio ubačaj Jamesa u mrežu. Na konačnih 2-1 smanjio je Mario Pašalić koji se u 75. minuti najbolje snašao nakon ubačaja Modrića iz kut te glavom poslao loptu u mrežu.

Hrvatska i Wales sada imaju po 10 bodova iz šest odigranih susreta te zauzimaju drugo i treće mjesto na ljestvici, ali Wales je u prednosti zbog boljeg omjera u međusobnim susretima pa Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u borbi za plasman u Njemačku. Na vrhu je Turska koja je nakon 4-0 (0-0) pobjede protiv Latvije u Konyi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na EURO sa 16 bodova. Četvrta je Armenija sa sedam bodova, dok je Latvija na dnu s tri boda.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska će još igrati protiv Latvije 18. studenoga u Rigi te protiv Armenije 21. studenoga u Zagrebu, dok će Wales 18. studenoga gostovati kod Armenije, a tri dana kasnije ugostiti Tursku. Za plasman na EURO Hrvatska mora u tim utakmicama osvojiti više bodova od Walesa.

Post Hrvatska izgubila u Cardiffu i zakomplicirala plasman na Euro je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?