Iran: Hamas bi mogao biti spreman osloboditi taoce ako Izrael prestane sa zračnim napadima

Iran: Hamas bi mogao biti spreman osloboditi taoce ako Izrael prestane sa zračnim napadima

Link na izvornu vijest

Iran je glavni sponzor Hamasa u njegovoj borbi protiv Izraela – najvećeg regionalnog neprijatelja Teherana.

Dužnosnici Hamasa “izjavili su da su spremni poduzeti potrebne mjere za oslobađanje građana i civila koje drže otporne skupine, ali njihova je poanta bila da takve mjere zahtijevaju pripreme koje su nemoguće pod svakodnevnim bombardiranjem raznih dijelova Gaze od cionista”, rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani.

Hamas je rekao da će razmijeniti 199 zarobljenika koje drži za tisuće Palestinaca koji su u izraelskim zatvorima. Izrael je ranije rekao da neće prekinuti opsadu Gaze dok taoci ne budu oslobođeni.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?