Umro je Sir Bobby Charlton, jedan od najboljih nogometaša svih vremena

Umro je Sir BobCharlton, jedan od najboljih nogometaša svih vremena

Link na izvornu vijest

Sir BobCharlton, pobjednik Svjetskog prvenstva u Engleskoj i legenda Manchester Uniteda, preminuo je u 86. godini, prenosi britanski Sky Sports.

U izjavi, njegova obitelj je rekla: ‘S velikom tugom dijelimo vijest da je Sir Bobpreminuo mirno u ranim jutarnjim satima subote. Bio je okružen svojom obitelji. Njegova obitelj želi zahvaliti svima koji su pridonijeli njegovoj brizi i mnogim ljudima koji su ga voljeli i podržavali. Tražili bismo da se u ovom trenutku poštuje privatnost obitelji.’

Sir Bobby, jedan od najboljih engleskih nogometaša, igrao je 103 puta za svoju zemlju i postigao 49 golova. Charlton se smatra jednim od najboljih igrača Manchester Uniteda u povijesti, postigao je 249 golova u 758 nastupa. Osvojio je Ligu prvaka s Unitedom 1968. godine, kao i tri naslova prvaka u staroj engleskoj ligi.

Sir BobCharltonu je dijagnosticirana demencija u studenom 2020. godine, samo četiri mjeseca nakon što je njegov stariji brat Jack Charlton umro u 85. godini. Bio je jedan od pet engleskih nogometaša iz 1966. godine koji su patili od te bolesti nakon što je prethodno obolio njegov brat, kao i NobStiles, Ray Wilson te Martin Peters.

Objava Umro je Sir BobCharlton, jedan od najboljih nogometaša svih vremena pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?