Papa pozvao na okončanje rata: Braćo, zaustavite se

Papa pozvao na okončanje rata: Braćo, zaustavite se

Link na izvornu vijest

Papa Franjo pozvao je u nedjelju da se zaustavi rat između islamističkog pokreta Hamasa i Izraela i da se omogući doprema više humanitarne pomoći Pojasu Gaze.

Rat je uvijek poraz, to je uništenje ljudskog bratstva. Braćo, zaustavite se, zaustavite se!, pozvao je na nedjeljnom Angelusu na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Ponavljam svoj poziv da prolazi budu otvoreni, da humanitarna pomoć nastavi stizati i da se taoci oslobode, dodao je Papa.

Borci Hamasa infiltrirali su se 7. listopada na izraelski teritorij iz Pojasa Gaze, šireći teror u napadu bez presedana od stvaranja Izraela 1948. godine, javlja Hina.

Više od 1,400 ljudi ubijeno je u Izraelu, većina njih su bili civili ustrijeljeni, živi spaljeni ili osakaćeni na dan napada, prema izraelskim vlastima.

Ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze objavilo je u nedjelju da je preko 4.700 Palestinaca ubijeno, a gotovo 16.000 ranjeno u izraelskim napadima od 7. listopada.

Izrael je intenzivirao napade na Pojas Gaze u noći na nedjelju, u očekivanju najavljene kopnene invazije. Dodao je da su u tim udarima tijekom noći ubijeni deseci palestinskih boraca.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je također da je u Gazi 212 talaca.

Objava Papa pozvao na okončanje rata: Braćo, zaustavite se pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?