Derbi utakmica: Nula Borca i Zrinjskog u Banja Luci

Derbi utakmica: Nula Borca i Zrinjskog u Banja Luci

Link na izvornu vijest

Derbi utakmicu u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjaluci su odigrali Borac i Zrinjski. Na kraju pobjednika nije bilo, a nije bilo ni golova na ovom susretu, pa je utakmica završena sa početnih 0:0.

Prva prilika na ovoj utakmici viđena je u 14. minuti. Imali su je igrači Zrinjskog. Ćuže je pobjegao po na desnoj strani i šutirao, ali pogađa stativu.

Samo dvije minute kasnije uzvraća domaća ekipa. Kvržić je centrirao sa desne strane, ali kasnili su i Lukić i Blagaić.

Nedugo nakon ove prilike ponovo je opasno bilo pred golom Zrinjskog. Šutirao je Herrera sa 25 metara, ali pogađa stativu.

Minut kasnije probao je Jurilj glavom, ali Marić je fenomenalno intervenirao i sačuvao svoju mrežu u ovoj situaciji.

Blagaić je u 22. minuti probao sa dvadesetak metara, ali lopta ide malo pored gola Zrinjskog.

Borac je u 30. minuti ostao bez kapetena Grahovca koji se ozliijedio i morao je napustiti teren, a u igri ga je zamijenio Fićović.

Lukić je u 33. minuti probao glavom iz jako teške situacije, a lopta ide preko gola.

Sjajnu kontru istrčali su domaći nogometaši u 41. minuti. Jurilj je pobjegao, centrirao, ali gosti su sjajno intervenirali.

Prva opasnost pred golom gostiju u drugom poluvremenu viđena je u 49. minuti. Pao je Lukić u kaznenom prostoru Borca, ali Peljto je samo odmahnuo rukama.

Dvije minute kasnije Ćuže je imao zicer, ali je uspio katastrofalno šutirati. Ostao je sam na sedam metara od gola Borca, ali šutirao je daleko pored gola.

“Vruće” je bilo na terenu u 55. minuti kada su Jurilj i Jakovljević imali žestok razgovor, ali Peljto je sve riješio razgovorom.

Memija je u 62. minuti centrirao, a efektno petom pokušao je Ćuže. Njegov udarac obranio je Mijatović.

Herrera je u 67. minuti probao iz slobodnog udarca, ali brani Marić njegov pokušaj.

Nakon toga, praktično da nije viđena neka ozbiljnija situacija na ovoj utakmici. Obje ekipe nisu uspjele da ugroze svoje protivnike i ostalo je 0:0.

The post Derbi utakmica: Nula Borca i Zrinjskog u Banja Luci first appeared on ABCportal.info.

Objava Derbi utakmica: Nula Borca i Zrinjskog u Banja Luci pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?