Država nije naplatila 1,9 milijuna KM kazni, rok zastare tri godine

Država nije naplatila 1,9 milijuna KM kazni, rok zastare tri godine

Link na izvornu vijest

U Bosni i Hercegovini u prošloj godini izrečeno je 2.509 kazni koje nisu naplaćene, a dug po ovom osnovu iznosi čak 1.898.234,38 KM, podaci su Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine. (IDDEEA).

Najviša izrečena kazna koja nije naplaćena je 50.000 KM i izrekla ju je Uprava za neizravbo oporezivanje (UNO) BiH, a i četiri kazne u rasponu od 30.000 do 50.000 KM koje je izrekla ova institucija također nisu naplaćene.

Poslije UNO BiH, najvišu kaznu koja nije naplaćena izrekla je Granična policija BiH i to u iznosu od 18.000 KM.

Iz informacije o nenaplaćenim kaznama koju je IDDEEA uputila Parlamentarnoj skupštini BiH, navodi se da je rok zastare ovih kazni tri godine od dana kada je izrečena.

Akta.ba

The post Država nije naplatila 1,9 milijuna KM kazni, rok zastare tri godine appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?