I Bijeljinu muči nedostatak parkinga

I Bijeljinu muči nedostatak parkinga

Link na izvornu vijest

BIJELJINA – Bijeljini je neophodna izgradnja parking-garaže i proširenje postojećeg parking-prostora, jer je broj automobila za desetak godina povećan za oko 30 odsto, rekao je Srni Dragan Vasić, šef Službe za parkiranje, koja djeluje u okviru Direkcije za izgradnju i razvoj grada.

I Bijeljinu muči nedostatak parkinga

FOTO: Pixabay

Vasić je naveo da grad ima 855 mjesta za parkiranje, te da je u posljednjih dvije do tri godine brojnim rekonstrukcijama i gradnjama ukinuto oko 68 parking-mjesta.

On je istakao da je Bijeljina prije 10 godina imala oko 29.000 registrovanih vozila, a sada oko 45.000.

Vasić je istakao i to da, iako se za devet godina cijena parking–mjesta nije promijenila, odnosno posljednji put je korigovana 2014. godine, prihodi iz godine u godinu bilježe rast, pa su tako lani bili za sedam odsto veći nego 2021. godine, tako da očekuju povećanje i ove godine.

Ukupni prihodi u prošloj godini su bili oko 850.000 KM, i iz godine u godinu rastu“, rekao je Vasić i dodao da je i inflacija učinila svoje.

On je naveo da jedan časa parkiranja u crvenoj zoni košta jednu KM, u plavoj je pola KM, a postoji i mogućnost da se uplati i dnevna karta od dvije KM.

Postoji i mjesečna univerzalna karta od 60 KM za cijeli grad, te 40 KM samo za plavu zonu, kao i povlaštene mjesečne karte od 10 KM za one koji imaju stambene jedinice u zoni naplate.

Vasić je dodao da je Bijeljina najjeftiniji grad kada je riječ o parkiranju, i prema podacima iz Direkcije za izgradnju i razvoj grada, svi su za 50 odsto skuplji, a Banjaluka i do 100 odsto.

On je istakao da na parking-poslovima radi 17 lica sa invaliditetom iz Udruženja “Patriot”, koji su uredno plaćeni, te je istakao dobar odnos i dugogodišnju saradnju Direkcije i “Patriota”.

Srna

Чланак I Bijeljinu muči nedostatak parkinga се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?