Bijela kuća: “Izrael treba poduzeti sve mjere kako bi razlikovao teroriste od civila”

Bijela kuća: “Izrael treba poduzeti sve mjere kako bi razlikovao teroriste od civila”

Link na izvornu vijest

U intervjuu za CNN, Sullivan je također pozvao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da “obuzda” nasilje ekstremističkih židovskih doseljenika nad nedužnim ljudima na Zapadnoj obali.

Sullivan u nedjelju nije želio priznati razlike između SAD-a i Izraela oko vojnog napada na Gazu, ali je naglasio da je Washington bio iskren sa svojim saveznikom.

Suočen s rastućim negodovanjem zbog izraelskog bombardiranja Gaze nakon smrtonosnih napada Hamasovih militanata 7. listopada u Izraelu, Sullivan je rekao: “Ne zalažemo se za ubijanje nedužnih ljudi, bilo Palestinaca, Izraelaca ili drugih”.

Sullivan je u razgovoru rekao da SAD i Izrael raspravljaju o teškim pitanjima, humanitarnoj pomoći, razlikovanju terorista i nedužnih civila te o tome kako Izrael razmišlja o svojoj vojnoj operaciji.

“Razgovaramo iskreno, razgovarali smo izravno, dijelimo svoja stajališta na neuljepšan način i to ćemo nastaviti”, rekao je Sullivan.

“Ali dok sjedim ovdje u javnosti, samo ću reći da će Sjedinjene Države svoja načela i prijedloge učiniti potpuno jasnima, uključujući svetost nevinog ljudskog života. A onda ćemo nastaviti davati svoje savjete Izraelu privatno”, dodao je.

Medicinske vlasti u Pojasu Gaze, gdje živi oko 2,3 milijuna ljudi, kažu da je 8.005 Palestinaca – uključujući 3.324 maloljetnika – ubijeno u izraelskoj kampanji čiji je cilj uništiti Hamas, militantnu skupinu koju podržava Iran.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?