Najpoznatiji svjetski travel magazin svrstao Mostar u top 10 turističkih destinacija

Najpoznatiji svjetski travel magazin svrstao Mostar u top 10 turističkih destinacija

Link na izvornu vijest

Lonely Planet magazin je otkrio svojih 50 najboljih turističkih destinacija za 2024. a jedno od tih mjesta je i Grad Mostar, u sklopu regionalne Trans Dinarica biciklističke staze, prenosi CNN. Najpoznatiji svjetski ‘travel’ magazin puni 50 godina rada ove godine, a njegova glavna lista Best in Travel 2024 proširena je na pet kategorija: najbolje zemlje, regije, gradovi, održive destinacije za putovanja i lokacije s najboljom vrijednošću. Zemlja broj 1 za posjetiti je Mongolija, koju je izabrao Lonely Planet zbog svojih “široko otvorenih prostranstava, avanturističkih aktivnosti i prepoznatljive kulinarske i glazbene kulture”. Ostale zemlje koje su među 10 najboljih su popularni favoriti poput Meksika, Hrvatske i Sveta Lucija, kao i manje posjećena mjesta kao što su Benin i Uzbekistan.

Glavna ‘održiva’ turistička destinacija za 2024. je Španjolska, zbog napora zemlje da proširi obnovljive izvore energije, da potakne putovanja van sezone i da dovede turizam u nove destinacije, kao što je lučki grad Valencija, čime se smanjuje pritisak na destinacija poput Barcelone. Kada su u pitanju regionalne destinacije, biciklistička ruta Trans Dinarica na Zapadnom Balkanu, kojoj popularnost tek nadolazi, je vrhunski izbor Lonely Planeta. Staza se otvara tek sljedeće godine i duga je 3.364 kilometra. Prolazi kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Kosovo i Srbiju, usput zahvaćajući planinske lance i Jadransko more.

Najbolji gradovi za posjetiti u 2024. godini su: Nairobi, Kenija; Pariz, Francuska; Montreal, Kanada; Mostar, Bosna i Hercegovina; Philadelphia, Pennsylvania; Manaus, Brazil; Jakarta, Indonezija; Prag, Češka Republika; Izmir, Turska; Kansas City, Missouri.

The post Najpoznatiji svjetski travel magazin svrstao Mostar u top 10 turističkih destinacija first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?