Održan okrugli stol “Jačanje mladih poduzetnika – Jamstvo hrvatskog o(p)stanka”

Održan okrugli stol “Jačanje mladih poduzetnika – Jamstvo hrvatskog o(p)stanka”

Link na izvornu vijest

Održan okrugli stol “Jačanje mladih poduzetnika – Jamstvo hrvatskog o(p)stanka”

U petak, 10. studenoga, održan je okrugli stol pod nazivom “Jačanje mladih poduzetnika- Jamstvo hrvatskog o(p)stanka” u Orašju u hotelu “Navis”.

 

Okrugli stol dio je Programa rada Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH 2023.-2025. godine.

Na početku svim nazočnima se obratio predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar koji je pozdravio sve nazočne, te zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i velikom broju odziva mladih koji su došli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Također, okupljenima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Županije Posavske, Đuro Topić.

 U službenom djelu današnjeg programa uvodničarima su bili:

  • Ljiljana Lovrić, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH
  • Jozo Bejić, tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta
  • Dragutin Živković, ministar gospodarstva rada i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske.
  • Ivan Pažin, vlasnik tvrtke tvrtke za “Water jetĐaka” usluge
  • Marijana Mikić, direktorica PZU blupharm

Uvodničari su govorili o poduzetništvu mladih kroz proces europskih integracija, podršci razvoju malih i srednjih poduzeća u Federaciji BiH od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, raznim oblicima potpore mladih u poduzetništvu sa županijskih razina, ali i vlastitim poslovima i iskustvima u pokretanju tvrtke.

 

 Poruka Okruglog stola otvorenog za javnost te svih uvodničara je kako pokretanje vlastitoga biznisa predstavlja veliki izazov za mlade ljude u BiH, ali da je to jedini put ka opstanka i ostanka našeg naroda. Obveza svih razina vlasti je biti podrška jačanju poduzetništva, a posebno mladih.

Objava Održan okrugli stol “Jačanje mladih poduzetnika – Jamstvo hrvatskog o(p)stanka” pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?