OGLASILI SE MANIJACI NAKON ŠTO IM JE ZABRANJEN DOLAZAK U BANJU LUKU: OVOME SE MORA STATI U KRAJ

OGLASILI SE MANIJACI NAKON ŠTO IM JE ZABRANJEN DOLAZAK U BANJU LUKU: OVOME SE MORA STATI U KRAJ

Link na izvornu vijest

  • Već u prvim kontaktima sa MUP-om manjeg bh. entiteta bilo nam je jasno da nešto nije uredu čim su nam rekli da nas je Borac uslovio na svega 250 karata (što je prvi put do sada) i jasno nam naglasili da ukoliko nas bude bilo više odmah će kolonu sa vozilima vratiti nazad za Sarajevo. Kao što smo i očekivali, mjesta su u rekordnom roku popunjena.

Iako nam po propozicijama takmičenja NS/FS BiH, ali i po UEFA-inim pravilima pripada 5 % kapaciteta stadiona, ipak smo tu nelogičnu odluku i značajno manji broj ovaj put prihvatili. Zainteresovanost za odlazak u Banjaluku bila je skoro duplo veća, što je ustvari i približno broju koji nam prema propozicijama i pripada!

Ipak u petak dobijamo informaciju da nam je zbog bezbjedonosnih razloga zabranjen odlazak na ovo gostovanje.

Postavlja se logično pitanje, kako je u dosadašnjem dijelu sezone dozvoljen dolazak ostalim navijačkim grupama u Banja Luku, a nama ipak ne?

Zbog čega MUP manjeg bh. entiteta ne želi da radi svoj posao i iskoristi svoje maksimalne kapacitete u obezbjeđivanju ove utakmice? Ovo nije ni prvi ni posljednji put da će nam biti zabranjeno neko gostovanje, mi smo nažalost svjesni toga, ali nam je dužnost dići glas protiv takvih diskriminirajućih odluka nadležnih organa i uložiti maksimalan trud i napor da se takvim odlukama stane u kraj!

Ovom prilikom također želimo ukazati na problem ulaska gostujućih navijača na stadione u Bosni i Hercegovini i njihovog odlaska. Apelujemo na sve kubove koji imaju organizovane navijačke grupe da se zauzmu za svoje navijače i insistiraju kod nadležnih organa da rade svoj posao i obezbjede prisustvo gostujućim navijačima od početka do kraja utakmice. Ovakvom odnosu prema navijačima se mora konačno stati u kraj!- poručili su Manijaci.

(I.S.)

The post OGLASILI SE MANIJACI NAKON ŠTO IM JE ZABRANJEN DOLAZAK U BANJU LUKU: OVOME SE MORA STATI U KRAJ first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?