Krali drva hrvatskom povratničku u RS-u, on ih uhvatio. Nasmrt su ga prebili

Krali drva hrvatskom povratničku u RS-u, on ih uhvatio. Nasmrt su ga prebili

Link na izvornu vijest

U bolnici u Slavonskom Brodu preminuo je hrvatski povratnik Marko Mišić, kojeg su dvojica nasilnika prije mjesec dana napala i pretukla na obiteljskom imanju nedaleko od Dervente, na području bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske.

Mišića (68) su teško pretukle dvije osobe, od kojih je jedan bio maloljetnik, u mjestu Brezici 12. listopada nakon što je pokušao spriječiti krađu drva. Policija ih je uhitila nedugo poslije napada. Nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Derventi hrvatski je povratnik prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su mu utvrđene ozljede opasne po život.

Preminuo je danas na odjelu intenzivne njege bolnice u Slavonskom Brodu. Hrvatski potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić izrazio je sućut obitelji. Rekao je da očekuje da počinitelji budu kažnjeni i da budu spriječeni slični slučajevi nasilja prema povratnicima.

I ranije je bio napadan i zastrašivan

“Želim izraziti nadu da je ovo posljednji slučaj da je povratnik stradao, iako je vjerovao u bolju budućnost i suživot, a stradao je štiteći svoju imovinu. Razgovarao sam s predstavnicima institucija i dobio uvjerenja da se ovako nešto neće ponoviti”, izjavio je za Hinu potpredsjednik RS-a Pranjić (HDZ BiH).

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić rekla je kako su povratnici često meta nasilnika, a da izostanak reagiranja institucija rezultira novim slučajevima. “Tužiteljstvo ne funkcionira i nema sankcija, zbog toga se nasilnici osjećaju slobodnije. Da su na vrijeme dizali optužnice, to bi bio jasan znak i poruka nasilnicima”, rekla je Jurišić.

Marko Mišić sa suprugom se 2008. godine vratio na svoje prijeratno ognjište. I ranije je imao problema s napadima, zastrašivanjem i krađom imovine kao i brojni drugi povratnici.

Post Krali drva hrvatskom povratničku u RS-u, on ih uhvatio. Nasmrt su ga prebili je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?