VIDEO Podrumi Andrija: Svijet ne zna što Hercegovina ima

VIDEO Podrumi Andrija: Svijet ne zna što Hercegovina ima

Link na izvornu vijest

Vina su jedan od najboljih promotora Hercegovine u svijetu. Potvrda toga stigla je i proteklog vikenda iz Dubrovnika i to s natjecanja “Sabatina 2023.” gdje su Podrumi Andrija osvojili impresivne nagrade.

Oduševljavaju kvalitetom za koju potvrda stiže s brojnih natjecanja na kojima su sudjelovali.  Još od davne 1955. godine kada su Andrijina vina prvi puta nagrađena pa do danas, kada su s prestižnog susreta najboljih vinara i vinogradara, “Sabatina”,  iz Dubrovnika donijeli mnoštvo medalja i priznanja.

Dva šampiona i mnoštvo nagrada

“Imamo dva šampiona. To su šampion crvenih vina Reserve ‘Andrija’ 2016, šampion jakih alkoholnih pića Vinjak “Andrija” VS. Imamo i tri zlata; za našu provjerenu Žilavku selekciju, Vranac selekciju te Travaricu – specijalni destilat s 24 trave. Dobili smo i dva srebra; za Blatinu vrhunsku i Blatinu selekciju koja je ujedno i novo vino u podrumu”, kazao je za RTV Herceg Bosne Andrija Ćorić, direktor prodaje i marketinga u vinariji “Podrumi Andrija.”

Ćorić je pojasnio da je organizacija na prestižnoj manifestaciji bila stvarno perfektna. -Pogotovo, kada se  s ovoliko nagrada vratimo, mislim da je osjećaj poseban, istaknuo je Ćorić

Andrija Ćorić nam priča da već dugi niz godina sudjeluju u ocjenjivanjima na različitim manifestacijama sličnoga karaktera te da je “Sabatina” posebna po tome što su ocjenjivači isključivo enolozi.

Potvrda dobrog rada i poticaj drugima

Direktor vinarije “Podrumi Andrija” Miro Ćorić kaže da pregršt priznanja koja su dobili na ovogodišnjoj “Sabatini” predstavlja poticaj, potvrdu dobroga rada te nastavljanje tradicije i kvalitete.

“Isto tako, nadam se da će i u prodaji odjeknuti. Mislim da je to jedan pravi put te poticaj i drugima da svoja vina daju na ocjenjivanje da vide što je drugo mišljenje. Pa neka bude srebro i bronca, nije to loše jer se uvijek od toga naučio nešto”, kazao je Miro Ćorić.

Potvrde dobrog rada i kvalitete ne dolazi samo sa sajmova i natjecanja. Pozitivne dojmove u svijet nose i dalje promoviraju svi oni koji vina kušaju ili Podrume Andrija posjete.

“Svijet ne zna što Hercegovina ima”

Ćorić nam  je ispričao kako je uvoznik njihovog vina Syraha iz Australije prvotno naručio jednu paletu, a nakon što je isto kušao rezervirao je cjelokupnu zalihu spomenutog vina za sebe.

“Kod nas je bio novinar prestižnog Decantera. Jučer je kušao vina, a za doručkom kaže: ‘ovo svijet ne zna što Hercegovina ima’”, citirao je Ćorić novinara Decantera.

Zaokružena je, ističu, priča jedne od najstarijih vinarija. Od starih podruma do današnje vinske priče, od obilaska Paoče do mnoštva drugih sadržaja zanimljivih posjetiteljima. Rastu i razvoju hercegovačkog vinarstva i vinogradarstva općenito, doprinijet će i titula koju je nedavno u Bruxellesu dobio Grad Mostar te je za iduću godinu proglašen Europskim gradom vina.

-Pomalo i mi ulazimo u Europu. Prvi su ušli Europski vinski vitezovi. Ja sam u tom redu od 2000. godine i uspjeli smo ih dovesti u Hercegovinu, u Mostar, 2018. godine. Sada nam je gradonačelnik Mostara, gospodin Kordić, dao i prostorije pa imamo i svoje sjedište. Sada je potvrđeno ono što je odavno zasluženo, da ulazi u grad vinskih regija gdje su mnogi veliki gradovi, kazao je Miro Ćorić.

Zemlja, krš i sunce za vino i vinoljupce

Andrija Ćorić priča se već sada pokazuje da se u Hercegovini rade dobri poslovi u vinogradarstvu i vinarstvu.

-Već smo u blagom deficitu s bijelim vinima – sa Žilavkom. To želimo napraviti i s crvenim vinima i podići nasade da bi išli u što veću proizvodnju i kvalitetnija vina, kazao je Ćorić.

Kapacitet Podruma Andrija je milijun litara, no proizvodnja ovisi o brojnim parametrima. Jedan od njih su i vremenske prilike koje su ostavile posljedice na ovogodišnji urod zbog čega je i godina za hercegovačke vinare bila lošija od prethodnih. No, to je jedan od izazova koji posao vinarstva i vinogradarstva sa sobom nosi. Brojne prednosti hercegovački vinari, odavno su prepoznali.

“Bogom dana ova zemlja, ovaj krš, ovo sunce je za vino i vinoljupce”, zaključio je Miro Ćorić.

RTV Herceg Bosne

The post VIDEO Podrumi Andrija: Svijet ne zna što Hercegovina ima appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?