Dodik o totalnom fijasku ‘trojkine proslave’ u Banja Luci: Zvali su me da ih izvučem, dogodine idemo sa strožijim mjerama

Dodik o totalnom fijasku ‘trojkine proslave’ u Banja Luci: Zvali su me da ih izvučem, dogodine idemo sa strožijim mjerama

Link na izvornu vijest

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, najavio je nove blokade na državnom nivou zbog izjava ministra odbrane BiH Zukana Heleza o paravojnim kampovima za obuku na području manjeg bh. entiteta.

Njegove izjave je nazvao glupošću, te je najavio da će blokirati svaku odluku vezanu za obranu u Vijeću ministara BiH.

Kada je riječ o današnjim događanjima u Banjoj Luci, lider SNSD-a je istakao kako se slaže sa skandiranjem “Srbija, Srbija” dodavši da je “RS 99 posto više Srbija nego BiH”.

Za sljedeću godinu je najavio “strožije mjere” i poručio da se Dan državnosti BiH neće slaviti u manjem bh. entitetu.

– Nema ZAVNOBiH-a bez AVNOJ-a niti BiH bez Dejtonskog ustava. Ova BiH za nas je neprihvatljiva, za nas je prihvatljiva dejtonska BiH, kazao je on.

Komentirao je i dolazak lidera Trojke u Banju Luku, kazavši da ih nije nitko napao ali da su ga oni zvali “kako bi ih izvukao”.

– Samo zato što moram, živim ovdje. Kada kažu ‘Banjaluka je naša’, čija, Konakovićeva? Laže. Danas je vidio da nije. Još mi nismo ništa organizirali, da jesmo vidio bi. Sarajevo, Tuzlu, Zenicu ne doživljavam kao svoju i mislim da je zabluda i glupost da neko iz Sarajeva kaže ‘naša Banjaluka i Trebinje’. Šta vam je ljudi?, upitao je Dodik.

The post Dodik o totalnom fijasku ‘trojkine proslave’ u Banja Luci: Zvali su me da ih izvučem, dogodine idemo sa strožijim mjerama first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?