Deveti rođendan napunila je kao taokinja, a sad je ponovno u očevom zagrljaju

Deveti rođendan napunila je kao taokinja, a sad je ponovno u očevom zagrljaju

Link na izvornu vijest

Emily Hand napunila je svoj deveti rođendan kao taokinja u Gazi, dan prije nego što se ponovno susrela sa svojim ocem, koji je isprva vjerovao da je ubijena u razornom Hamasovom napadu na južni Izrael prošlog mjeseca.

Emily je vraćena u drugoj skupini talaca koje je oslobodio Hamas. Na objavljenoj fotografiji, pojavila se zajedno s drugom taokinjom, Hilom Rotem, čija se majka još uvijek nalazi u Gazi.

Oslobađanje je dio sporazuma s Izraelom u kojemu je posredovao Katar. Emily je na fotografiji ostavila dojam da je dobrog zdravlja.

9-godišnja djevojčica kćer je irske doseljenice u Izraael, koja je umrla od raka dok je Emily imala dvije godine. Obitelj djevojčice opisala je mješavinu svojih osjećaja.

– Ne možemo pronaći riječi kojima bismo opisali naše emocije nakon 50 izazovnih i kompliciranih dana, rekla je njezina obitelj u priopćenju.

– Presretni smo što ponovno grlimo Emily, ali u isto vrijeme se sjećamo Raye Rotem i svih talaca koji se tek trebaju vratiti.

Za stanovnike Handsovog kućnog kibuca Be’eri, jedne od zajednica koje su bile najteže pogođene prošlomjesečnim napadom Hamasa, oslobađanje nekih talaca otetih 7. listopada donijelo je određeno olakšanje pomiješano s tugom.

U odmaralištu na Mrtvom moru u koje je evakuirana većina stanovnika kibuca, bilo je klicanja i pljeska dok je zajednica gledala dovođenje talaca u Izrael.

– Ne znaš, ne možeš zamisliti da će doći. Jednostavno ne možeš zamisliti, što će učiniti, hoće li pričati o tome, rekla je 10-godišnja Talia, prijateljica Emily Hand.

Imamo puno pitanja, svi ih žele pitati, što se tamo dogodilo, što su im radili, jesu li jeli i pili, rekla je.

Nakon oslobađanja 13 izraelskih talaca i četvero stranih državljana, Izrael je oslobodio 39 palestinskih zatvorenika.

Četverodnevno primirje između Izraela i Hamasa uslijedilo je nakon šest tjedana borbi. Primirje je dogovoreno pod uvjetom da se 50 civilnih izraelskih talaca zamijene za 150 palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

Nakon isteka primirja, izraelski zapovjednici i Hamas rekli su da očekuju nastavak borbi. Budućnost talaca koji su ostali u Gazi je nejasna.

Objava Deveti rođendan napunila je kao taokinja, a sad je ponovno u očevom zagrljaju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?