Ovo su imena generala OSBiH: Donosimo biografije koje otkrivaju njihovo školovanje u Zagrebu, Beogradu i Turskoj zavisno od nacionalnosti

Ovo su imena generala OSBiH: Donosimo biografije koje otkrivaju njihovo školovanje u Zagrebu, Beogradu i Turskoj zavisno od nacionalnosti

Link na izvornu vijest

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici usvojilo prijedlog Ministarstva odbrane BiH o imenovanju novih članova generalskog kora.

Za načelnika Zajedničkog štaba OSBiH imenovan je Gojko Knežević, a evo tko se nalazi na spisku s imenima 13 generala:

Gojko Knežević
Gojko Knežević je imenovan za načelnika Zajedničkog štaba OSBiH. Rođen je 20. kolovoza 1962.godine u Kozarskoj Dubici. Prije funkcije na koju je imenovan danas bio je zamjenik načelnika Zajedničkog stožera za resurse.

General Knežević je Srednju vojnu školu završio 1982, a Vojnu akademiju 1989. godine. Godine 1999. završio je Komandno štabnu školu u Beogradu.

Školovanje je nastavio 2004. godine kada je završio Školu Nacionalne odbrane u Beogradu, dok je 2012, također u Beogradu završio Visoki studij sigurnosti i obrane. Poznaje engleski jezik, a iz oblasti obrane i političko-vojnih oblasti završio je mnoštvo tečajeva i seminara.

Mirsad Ahmić
Mirsad Ahmić je rođen 22. rujna 1970. godine u Doboju, oženjen je i otac dvoje djece. Završio je Vojnu akademiju u Mostaru, Vojnu akademiju RV i PVO Rajlovac, Fakultet odbrane i sigurnosti na FPN UNSA, Akademija OS Republike Turske, a postdiplomski studij je nastavio u Bruxwllwau. Njegov formacijski čin je brigadni general. Imenovan je za jednog od zamjenika za operacije, odnosno resurse.

Tomo Kolenda
Tomo Kolenda je rođen 24. veljače 1969. godine u Travniku. Završio je Časničku školu u Zagrebu, a diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, Sarajevo, dipl. politolog iz oblasti sigurnosti. Kolenda je imenovan za zamjenika načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH.

Jasmin Čajić
Jasmin Čajić je rođen 1971. godine u Jajcu. Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka / Doktor nauka obrane i sigurnosti. Njegov formacijski čin je brigadir, a imenovan je zamjenika zapovjednika Zapovjedništva za podršku OS BiH za operacije.

Radovan Jović
Radovan Jović rođen je 29. travnja 1965. godine u Maglaju. Završio je Visoki studij sigurnosti i obrane u Beogradu. Imenovan je za zamjenika zapovjednika Zapovjedništva za podršku OS za resurse.

Slaven Blavicki
Slaven Blavicki je rođen 30. kolovoza 1971. godine u Derventi. Magistar je struke iz oblasti nacionalne sigurnost. Imenovan je za je zapovjednika Četvrte pješadijske brigade.

Milorad Krajšumović
Milorad Krajšumović je imenovan za zapovjednika Šeste pješadijske brigadu Oružanih snaga BiH. Bio je zapovjednik Trećeg pješadijskog RS puka u Oružanim snagama BiH.

Edin Fako
Edin Fako je imenovan za generalnog inspektora u Generalnom inspektoratu Ministarstva obrane. Javnosti je poznat i kao brigadir, šef vojnog dijela Misije BiH pri NATO, i osobni pomoćnik NZŠ OS BiH.

The post Ovo su imena generala OSBiH: Donosimo biografije koje otkrivaju njihovo školovanje u Zagrebu, Beogradu i Turskoj zavisno od nacionalnosti first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?