Grudama 180.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih i nerazvrstanih cesta

Grudama 180.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih i nerazvrstanih cesta

Link na izvornu vijest

Vlada Županije Zapadnohercegovačke, na svojoj 23. sjednici održanoj u Širokom Brijegu, odobrila je novčana sredstva za sufinanciranje infrastrukturnih projekata.

Sukladno poziciji ”Kapitalni prijenosi drugim razinama vlasti” planiranoj u Proračunu Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, Vlada je odobrila novčana sredstva za sufinanciranje infrastrukturnih projekata u Gradu Širokom Brijegu, Općini Posušje i Općini Grude.

Za sanaciju lokalnih i nekategoriziranih cesta na području Grada Širokog Brijega odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 270.000 KM, za unaprjeđenje lokalne obrazovne infrastrukture u Općini Posušje odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000 KM, te su za sanacije i rekonstrukcije lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Općine Grude odobrena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000 KM, navodi se u izviješću.

900.000 KM za zaštitu okoliša

Vlade ŽZH donijela je na sjednici Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu DRIN-ENERGIJA d.o.o. Grude za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane ”Petnjik” na lokaciji Tihaljina, općina Grude, kao i Odluku o izmjenama Odluke o donošenju Programa utroška sredstava ‘‘Tekući prijenosi za zaštitu okoliša” utvrđenih županijskim proračunom za 2023. godinu.

Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu predviđena su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 900.000,00 KM, koja su raspodijeljena kako je navedeno u članku 3. Programa utroška sredstava, izvijestili su u srijedu iz Vlade.

Za sufinanciranje projekata koji su kandidirani iz drugih izvora (Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Federalnog ministarstva prostornog planiranja, UNDP-a, jedinica lokalne samouprave i drugih investitora) iz članka 3. točke a) Programa, prethodno su bila predviđena sredstva u iznosu od 480.000 KM. Izmjenom ove Odluke sredstva iz članka 3. točke a) Programa utroška sredstava su preraspodijeljena i ona sada iznose 616.000 KM.

Vlada je također donijela Odluku o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja Županije Zapadnohercegovačke 31. prosinca 2023. godine. Popis kod proračunskog korisnika vrši popisno povjerenstvo imenovano od ovlaštene osobe proračunskog korisnika, što je regulirano člankom 68. Pravilnika o knjigovodstvu proračuna u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iz navedenog proizlazi da Vlada Županije Zapadnohercegovačke donosi Odluku o vršenju redovitog popisa i imenovanju potrebnih povjerenstava navedenih u članku 3. ove Odluke.

Post Grudama 180.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih i nerazvrstanih cesta je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?