Izrael pojačao napade protiv Hamasa, pogođena bolnica na sjeveru Gaze

Izrael pojačao napade protiv Hamasa, pogođena bolnica na sjeveru Gaze

Link na izvornu vijest

Izrael je u ponedjeljak proširio svoju ofanzivu protiv Hamasovih militanata u opkoljenoj Gazi, dok se međunarodna zabrinutost produbljivala zbog sve većeg broja poginulih civila u ratu izazvanom napadima 7. listopada, prenosi AFP.

Povratak na otvoreno ratovanje nakon što je prekinuto primirje između Izraela i Hamasa imao je efekte talasa širom regije na ivici šireg požara.

Od isteka primirja u petak, nastavljene su borbe u Gazi između Hamasa i izraelskih trupa koje napreduju, kao i lansiranja raketa militanata prema Izraelu i izraelski zračni udari na palestinsku teritoriju.

Tijekom vikenda, izraelski zračni udari na sjever Gaze bacili su guste oblake dima i prašine u nebo.

U nedjelju je izraelska vojska izvijestila o nizu raketnih salva iz Gaze u Izrael, dodajući da je većina njih presretnuta.

Vlada u Gazi koju vodi Hamas i službena palestinska novinska agencija Wafa javili su da je u napadu pogođen ulaz bolnice Kamal Adwan na sjeveru teritorije u nedjelju uvečer. Nekoliko ljudi je ubijeno u napadu, objavila je novinska agencija, dok je Hamas na Telegramu optužio Izrael za “teško kršenje” humanitarnog prava.

Izraelska vojska, koju je kontaktirao AFP, nije odmah komentirala navodni napad.

Izrael kaže da Hamas koristi bolnice i drugu civilnu infrastrukturu u vojne svrhe – optužba koju ta militantna grupa poriče.

Objava Izrael pojačao napade protiv Hamasa, pogođena bolnica na sjeveru Gaze pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?