Kreće turistička tura ‘Putevima nevidljivih Mostarki‘

Kreće turistička tura ‘Putevima nevidljivih Mostarki‘

Link na izvornu vijest

Kako je najavljeno, tura će krenuti 7. prosinca u 15 sati ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Putevima nevidljivih Mostarki je aktivistička tura kroz grad Mostar koja će građankama i građanima, ali i gostima, pružiti šetnju po Mostaru utemeljenu na suvremenoj sociologiji, kulturologiji i antropologiji.

Ova tura obuhvaća priče o izvanrednim ženama, koje su svojim snagama i talentima oblikovale ovaj grad od najranijih spominjanja Mostara do danas. Kao takva, predstavlja značajan edukativni alat za predstavljanje nevidljivih žena Mostara javnosti i njihovo povezivanje s javnim prostorima u gradu. Trajanje aktivističke ture je sat vremena.

Projekt “Putevima nevidljivih Mostarki” ima za cilj da kroz kulturu sjećanja afirmira žene i njihov doprinos u izgradnji društva, kako u prošlosti tako i sadašnjosti. Projekt je dio aktivnosti Projekta Mostar – Prostori koji pokreću kojeg implementira People in Need (PIN), s lokalnim partnerima, uz financijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?