Savez općina i gradova s predsjednicom Bradarom i dopremijerom i ministrom Kraljevićem

Savez općina i gradova s predsjednicom Bradarom i dopremijerom i ministrom Kraljevićem

Link na izvornu vijest

Savez općina i gradova s predsjednicom Bradarom i dopremijerom i ministrom Kraljevićem
Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas je organizirala sastanak sa predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije BIH te ministrima u Vladi FBiH.

Sastanku su nazočili dopremijeri, ministar financija Toni Kraljević, ministar razvoja,poduzetništva i obrta Vojin Mijatović te ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.

Savez općina i gradova predstavljali su predsjednik Predsjedništva Mladen Mišurić-Ramljak te potpredsjednik Hamdo Ejubović kao i direktorica Saveza Vesna Travljanin. Sastanku su nazočili i načelnik Jablanice Damir Šabanović, načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić te članovi stručne službe Saveza.

Prvi je ovo sastanak predstavnika Saveza kada je riječ o aktualnom sazivu Vlade te je predloženo da ubuduće, slični sastanci sa određenim resornim ministrima Vladi FBIH budu organizirani na mjesečnoj razini s obzirom kako je puno aktualnih tema i problema koji se odnose na lokalne zajednice, kao mjesta, kako je na sastanku kazano, se život građana najviše odvija.

Ministri su kazali kako senzibiliteta s njihove strane kao i spremnosti na kompromis i dijalog prema lokalnim zajednicama ne nedostaje dok su predstavnici Saveza naveli određena zakonska rješenja s kojima imaju probleme, istaknuli kako nadležnosti moraju pratiti i financijska sredstva te kako prije svega, svi članovi Saveza, bez obzira na političke opcije, nastupaju zajedno u cilju zaštite funkcioniranja gradova i općina.

Predsjednica Bradara je kazala kako je ovo prvi korak te da će već u narednom razdoblju biti pokrenuti razgovori sa resornim ministrima sukladno aktualnoj problematici.

(predsjednicafbih.gov.ba)

 
 

 

Objava Savez općina i gradova s predsjednicom Bradarom i dopremijerom i ministrom Kraljevićem pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?