Zaključak o stavljanju nacrta Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2024. godinu na javnu raspravu

Zaključak o stavljanju nacrta Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2024. godinu na javnu raspravu

Link na izvornu vijest

Na temelju članka 131. Statuta Grada Ljubuškog ( “Službeni glasnik Grada Ljubuškog”, broj: 6/19), Gradsko vijeće Ljubuški Gradsko vijeće Ljubuški na XXX. sjednici održanoj 8. 12. 2023. godine, d o n o s i

ZAKLJUČAK
o stavljanju nacrta Odluke o Proračunu grada Ljubuškog za 2024. godinu na javnu raspravu

I.
Predloženi nacrt Odluke o Proračunu grada Ljubuškog za 2024. godinu će biti objavljen na službenoj web-stranici Grada Ljubuškog za čiju objavu se zadužuje Služba za riznicu,računovodstvo i financije grada Ljubuškog najkasnije odmah po završetku sjednice Gradskog vijeća.
Sudionici javne rasprave pisane materijale nacrta Odluke o Proračunu grada Ljubuškog za 2024. godinu moći će preuzeti u prostorijama Službe za riznicu,računovodstvo i financije grada Ljubuškog, svakim radnim danom do završetka javne rasprave.

II.
Za nositelja aktivnosti u svezi organiziranja i vođenja javne rasprave zadužuje se Služba za riznicu,računovodstvo i financije grada Ljubuškog.

III.
U javnoj raspravi sudjeluju uz predlagača nacrta odluke o Proračunu i svi zainteresirani građani grada Ljubuškog, napose oni na koje se predloženi nacrt Proračuna za 2024. godinu direktno odnosi (predstavnici javnih poduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, udruga građana i nevladinih organizacija).

IV.
Rok za provođenje javne rasprave u smislu organizacije i priprema započinje usvajanjem ovog Zaključka.
Javna rasprava traje od 8. do 18. prosinca 2023. godine. U navedenom roku zainteresirani mogu svoje sugestije, primjedbe i prijedloge dostaviti Službi za riznicu, računovodstvo i financije grada Ljubuškog putem prijemnog ureda ili na e-mail: [email protected].

V.
Nositelj aktivnosti na organiziranju i vođenju javne rasprave će prikupiti i obraditi mišljenja, prijedloge te će sastaviti izvješće o provedenoj raspravi i navedeno izvješće dostaviti Gradonačelniku na razmatranje i prihvaćanje. Gradonačelnik će razmatrati primjedbe i prijedloge te opravdane nastojati ugraditi u prijedlog Proračuna grada Ljubuškog za 2024. godinu, uz napomenu da Proračun treba biti donesen do kraja kalendarske godine tako da stupi na snagu i da se može primijeniti od 1. siječnja 2024. godine.

Tijelo ovlašteno za provedbu javne rasprave se obvezuje da šira javnost putem tiskanih materijala, dokumenata na službenoj web-stranici, medija i ostalog bude upoznata s predloženim inicijativama i zaključcima javne rasprave.

VI.
Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u „Službenom glasniku grada Ljubuškog“.

Privitci

Objava Zaključak o stavljanju nacrta Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2024. godinu na javnu raspravu pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?