LIGA PRVAKA: PSG SE PROVUKAO U OSMINU FINALA, POZNATI SVI UČESNICI

LIGA PRVAKA: PSG SE PROVUKAO U OSMINU FINALA, POZNATI SVI UČESNICI

Link na izvornu vijest

LIGA PRVAKA: PSG SE PROVUKAO U OSMINU FINALA, POZNATI SVI UČESNICI

Milan je napravio sjajan preokret na St James’ Parku, nakon što je domaćin u 33. minuti poveo pogotkom Joelintona. Ipak, u nastavku gosti su zaigrali znatno bolje i stigli do preokreta. Prvo je Christian Pulisic izjednačio u 59. minuti, da bi u 84. Samuel Chukwueze pogodio za konačnih 2:1. Mogao je Milan i do ubjedljivije pobjede, ali je Rafael Leao pogodio stativu domaćeg gola. Milan je ovim trijumfom ipak ostao u evropskim takmičenjima, ali u Ligi Evrope.

U Dortmundu gossti su opasno visili, jer su “milioneri“ poveli u 51. minuti golom Karima Adeyemija. Ipak, PSG je pet minuta kasnije u život vratio Warren Zaire-Emery, koji je pogodio za 1:1 i ispostavilo se na kraju prolazak u osminu finala.

Atletico Madrid je u utakmici bez rezultatskog značaja u grupi E pred svojim navijačima rezultatom 2:0 savladao Lazio. Strijelci za madridski klub bili su Antoine Griezmann u šesto i Samuel Lino u 51. minuti.

Rezultati večerašnjih utakmica šestog kola: grupa E: Atletico Madrid – Lazio 2:0, Celtic – Feyenoord 2:1; grupa F: Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain 1:1, Newcastle – Milan 1:2; grupa G: Leipzig – Young Boys 2:1, Crvena zvezda – Manchester City 2:3; grupa H: Antwerp – Barcelona 3:2, Porto – Shakhtar 5:3.

Plasman u nokaut fazu Lige šampiona osigurali su: Bayern Minhen, Arsenal, PSV Eindhoven, Real Madrid, Inter, Real Sociedad, Kopenhagen, Napoli, Atletico Madrid, Lazio, Borussia Dortmund, Manchester City, Leipzig, Barcelona, Porto i PSG.

Žrijeb parova osmine finala Lige šampiona održaće se 18. decembra u Nyonu.

(E.F. / AA)

The post LIGA PRVAKA: PSG SE PROVUKAO U OSMINU FINALA, POZNATI SVI UČESNICI first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?