Prosvjed u Beogradu dan uoči izbora: Djecu vam nećemo oprostiti

Prosvjed u Beogradu dan uoči izbora: Djecu vam nećemo oprostiti

Link na izvornu vijest

Roditelji učenika ubijenih početkom svibnja u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u subotu su prebojili natpis ‘škola‘ na kolniku ispred ulaza u zgradu, nakon što su u više dosadašnjih prosvjeda uzaludno tražili da to poprište nazapamćenog zločina postane memorijalni centar.

Nezadovoljni reagiranjem države nakon što je 13-godišnji učenik 3. svibnja ubio školskog zaštitara i devetero učenika, preko prebojanog natpisa prolili su crvenu boju kao simbol prolivene krvi.

Prozore škole oblijepili su s porukama “Djecu vam nećemo oprostiti”, “Srbijo stani, djeca ti nisu sigurna”, “Vratite sigurnost u škole”.

Roditelji ubijenih učenika, kojima su se pridružile desetine građana i roditelji drugih učenika te škole, zatražili su veću sigurnost za učenike i pravdu za ubijene u “Ribnikaru” i selima Malo Orašje i Dubona u kojima je, samo dan kasnije, 21-godišnjak ubio osam, a ranio 14.

Te dvije tragedije pokrenule su val građanskih prosvjeda “Srbija protiv nasilja”, a vlast je optužila sudionike tih prosvjeda, na koje je pozvala proeuropska oporba, da “lešinare tragedijom”.

Prethodni prosvjed roditelji ubijene djece održali su koncem studenog ispred škole, započevši ga simbolično u 8,40, u vrijeme kad je počela pucnjava 3. svibnja.

Potom su sa skupinom građana i javnih osoba koje podržavaju njihov zahtjev u prosvjednom mimohodu došli pred zgradu srbijanske vlade i nalijepili ceduljice s natpisom “3. svibnja i dalje traje”.

Objava Prosvjed u Beogradu dan uoči izbora: Djecu vam nećemo oprostiti pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?