Mostar: Predstavljena monografija Mladeži HDZ-a BiH koja sadrži preko 400 stranica

Mostar: Predstavljena monografija Mladeži HDZ-a BiH koja sadrži preko 400 stranica

Link na izvornu vijest

Mladež Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) u subotu je u Mostaru predstavila svoju prvu monografiju pod nazivom “Mladež nekad i sad – Putovanje kroz vrijeme 1992. – 2022.”.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar istaknuo je kako će ova monografija biti na ponos svima koji su se danas okupili, kao i svim onim generacijama koje će tek doći.

Ovo je velik događaj za sve nas koji smo ovdje, za cjelokupnu Hrvatsku demokratsku zajednicu, a prije svega za članove Mladeži. Ovo je još jedan u nizu naših događaja kojima obilježavamo 30 godina postojanja i djelovanja naše organizacije. Velik posao je iza nas, više od 400 stranica raznih aktivnosti Mladeži na svim razinama.

U monografiji se također nalazi i razvoj naše organizacije, pojedinačno su obrađene sve općinske, gradske, županijske organizacije za Brčko distrikt BiH i regionalni odbor, međunarodno djelovanje Mladeži, ali i mnoštvo drugih stvari. Moram naglasiti da je i svih deset dosadašnjih predsjednika naše organizacije napravilo svoj osvrt na ovih 30 godina koje su iza nas, kazao je Lončar.

Dodao je kako je cilj Mladeži HDZ-a u narednom periodu biti podrška rukovodstvu Hrvatske demokratske zajednice.

Mladež kao organizacija i ja kao predsjednik svjesni smo političkog trenutka u BiH, političke situacije, naš zadatak je i u narednom periodu djelovati još aktivnije, biti još jači, biti podrška rukovodstvu HDZ-a, ali i svim političkim predstavnicima Hrvata na svim razinama u BiH, jer kao narod želimo ostati ovdje, biti svoji na svome, s ljudskim dostojanstvom i poštivanjem drugih, kazao je Lončar.

Dodao je kako većoj aktivnosti Mladeži HDZ-a u Republici Srpskoj (RS) doprinos ima izbor dopredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda Davora Pranjića.

Isto tako doprinos je dao i veliki broj mladih ljudi koji stoje iza njega, koji čine gradsku organizaciju Mladeži u Banjoj Luci. Ja sam predsjednik već dvije godine i ulagao sam maksimalne napore u sve te sredinu, Banju Luku i sva područja RS-a gdje god živi hrvatski narod, ali sam također, kao netko tko dolazi iz Posušja, davao na značaju svim onim sredinama u kojima je naš narod u manjini, krenuvši od Hercegbosanske županije, općina Glamoč, Grahovo i Drvar, od Tuzlanske žuIzvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH i predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu Naroda Damir Džeba istaknuo je da se u ovoj monografiji može pronaći BiH u malom.

U monografiji su zastupljene sve organizacije Mladeži od Posavine do Neuma. Kroz nju se može vidjeti da je zainteresiranost mladih za politiku općenito bila stidljiva i da su u početku mladi bili poprilično neaktivni, a sadašnja Mladež broji preko 50 organizacija.Djelo pokazuje sve ljude koji sada aktivno nose politiku Hrvata, vrijedno je za pročitati i vidjeti, ima puno fotografija, ali puno i lijepih opisa i činjeničnih stvari koje su navedene tako da čestitam predsjedniku Mladeži i svima koji su na ovom djelu radili, kazao je Džeba.

Dodao je kako je Politička akademija prilika za mlade da se političku obrazuju.panije i tako dalje, kazao je Lončar.

Politička akademija neodvojiva je od Mladeži. Pokrenuli smo je 2010. godine, imamo najveći projekt koji se zove “Teorija i praksa politike” koji broji već preko 450 alumnista iz 12 generacija. Ove godine obrazujemo 13. generaciju i riječ je o obilnom programu sa 160 sati nastave, 12 kolegija na kojima sudjeluju domaći, ali i međunarodni eksperti, politički stručnjaci.

Uvijek biramo na temelju kriterija i izvrsnosti, izvrsnost je nešto što nas vodi, a najbolji polaznik Političke akademije, kojeg biramo na osnovu akademskih kriterija u kontekstu uspješnosti i izvrsnosti, prepoznat je i od Vijeća Europe, pa je tako i Škola političkih studija Vijeća Europe u BiH potpisala je ugovor s Akademijom i tako najbolji polaznik naše akademije postaje izravno član navedene škole, kazao je Džeba.

Osim Lončara i Džebe, monografiju su predstavili i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, nekadašnji predsjednik Mladeži Franjo Jurić.

Fena

Objava Mostar: Predstavljena monografija Mladeži HDZ-a BiH koja sadrži preko 400 stranica pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?