Na Badnjak u Međugorju uprizorenje živih jaslica

Na Badnjak u Međugorju uprizorenje živih jaslica

Link na izvornu vijest

Uprizorenje živih jaslica bilo je već uobičajeni dio božićnog i novogodišnjeg programa u Međugorju, koje dođu posjetiti ne samo hodočasnici nego i mnogobrojni stanovnici okolnih mjesta.

Na žalost, pandemija je učinila da se zadnjih godina one nisu organizirale kako bi se izbjeglo natiskivanje i dodirivanje ljudi u gomili. Nakon ove preventivne stanke, tradicija se ove godine nastavlja. Tako su prije par dana momci iz Zajednice Cenacolo uz pomoć volontera započeli izgradnju scenografije za ovogodišnje žive jaslice na platou ispred župne crkve sv. Jakova.

I ove godine muška i ženska Zajednica Cenacolo, uz pomoć djece i nekoliko odraslih mještana, osmisliti će cijeli događaj.

Scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire – piše Međugorje-info.com.

Iz Župnog ureda Međugorje izvijestili su kako na Badnji dan neće biti organizirane molitve krunice na Podbrdu.

Večernji molitveni program u župnoj crkvi počinje krunicom u 17 sati. Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati. Nakon mise bit će prikaz živih jaslica.

U 22:30 počinje molitveno bdjenje (klanjanje), a zatim slijedi sveta misa Polnoćka u 24 sata.

The post Na Badnjak u Međugorju uprizorenje živih jaslica appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?