Dodik: Ako Schmidt nametne promjene Izbornog zakona, RS će donijeti svoj izborni zakon

Dodik: Ako Schmidt nametne promjene Izbornog zakona, RS će donijeti svoj izborni zakon

Link na izvornu vijest

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će, ukoliko Christian Schmidt bude nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, Srpska istog dana donijeti svoj izborni zakon koji će predvidjeti da izborna komisija Srpske provodi općinske izbore.

Dodik je istaknuo kako je neprihvatljivo živjeti u zemlji gdje netko nameće izborna pravila, koja inače dogovaraju politički subjekti.

“Osim što želi odlukom da nemetne izmjene Izbornog zakona BiH još i kaže da ukoliko se Dodik tome buni on krade izbore. Središnje izborno povjerenstvo BiH, kojom su upravljali SDS, PDP i SDA, utvrdila je rezultate izbora, prebrojavali u Zetri listiće sa izbora za predsjednika Republike i opet drže taj narativ”, rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

On je istaknuo kako nigdje u svijetu nitko ne nameće zakon odlukom.

“A onda kada je kažem da ne može ovakva BiH, proglašavaju me separatistom. Ja samo hoću da živim u ustavnoj zemlji, a pošto nje nema, u ovoj neću”, rekao je Dodik.

The post Dodik: Ako Schmidt nametne promjene Izbornog zakona, RS će donijeti svoj izborni zakon first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?