KASIMA SU DVA PUTA PUCALI U VRAT! POTRESNO SVJEDOČENJE SARAJEVSKOG POLICAJCA

KASIMA SU DVA PUTA PUCALI U VRAT! POTRESNO SVJEDOČENJE SARAJEVSKOG POLICAJCA

Link na izvornu vijest

KASIMA SU DVA PUTA PUCALI U VRAT! POTRESNO SVJEDOČENJE SARAJEVSKOG POLICAJCA

Osnovni cilj kampanje bio je motivirati građane da se uključe u borbu protiv kriminala i educirati javnost o sredstvima koja mogu iskorisiti u tom procesu. U jednom preriodu tog sata nije bilo. Stanje je bilo alarmantno, a pripadnici policijskih uprava, bez obzira na sve, radili su svoj posao. 1997. godina je bila kada je u jednom sprječavanju krađe vozila ranjen pripadnik PU MUP-a KS Kasim Džaferović. Za njim su bili Dževad Rahmanović i Benjamin Zimić.

  • 1997. godine naglo je počeo porast krađe vozila na području KS. MUP KS preduzeo je posebnu radnju akcije na sprječavanje otuđenja motornih vozila. Tog dana smo skupa radili ja, Džaferović i kolega Zimić. Otuđenje vozila se dešavalo u ranim i kasnim noćnim satima. Radno vrijeme smo podijelili između 21 do 04. Tada su se najviše dešavala otuđenja motornih vozila i druga krivična djela. Oko 01 sat locirali smo se i posmatrali lica. U jednom momentu, u obilasku ulice, u samoj sredini ulice Džaferović se okrenuo i primijetio tri lica da pretrčavaju u drugu ulicu. Kolega Zimić je stao. Izašli smo nas dvojica i pošli smo prema toj ulici da vidimo o kome se radi. Kada smo došli sa druge strane zgrade, primijetili smo da lica trče. Zgrada je imala prolaz, te je Džafeorivć rekao da se vratimo sa druge strane.
Dževad Rahmanović

U povratku, kako kaže, čuo je pucanj iz pravca prolaza gdje je postajala mogućnost da se nalazi Džaferović, te je čuo i glasove od kolege koji je vikao ‘ranjen sam’. Rahmanović je izvršio upotrebu vatrenog oružja i nastavio dalje trčati prema prolazu. Pritekao je i Zimić. Kako govori, primijetili su krv iz čitavog gornjeg predjela tijela.

  • U jednom momentu smo primijetili da iz pravca RS-a dolaze tri nepoznata lica i ulaze na područje Federacije. Moglo se primijetiti da se radi o mlađim licima. Posumnjali smo da bi se moglo raditi o licima koja su sklona izvršenju krivičnih dijela. Pokušali smo da ih legitimišemo. Podijelili smo se i pošli prema istima – kazao je Zimić.
Benjamin Zimić

Nakon toga, pokušavali su pomoći kolegi Džaferoviću. Trenutak ranjavanja Kasim nikada neće zaboraviti.

  • Ubacili smo kolegu Džaferovića u auto i krenuli prema bolnici. Prilikom prebacivanja kolega je govorio da mu je ostao pištolj i da se vratimo. U jednom momentu izvadili smo motorolu da jaivmo u PU o događaju. Primijetili smo da je metak probio motorolu. Kad smo došli u bolnicu telefonom smo javili o događaju. Doktor je ukazao prvu pomoć. Vatio sam se na lice mjesta događaja. Šef smjene je odmah poslao kolege da pomognu u cilju pronalaska navedenih lica – govori Rahmanović.

Video pogledajte OVDJE.

(A.H.)

The post KASIMA SU DVA PUTA PUCALI U VRAT! POTRESNO SVJEDOČENJE SARAJEVSKOG POLICAJCA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?