Niz nasilja u obitelji u zapadnoj Hercegovini, privedeno više osoba

Niz nasilja u obitelji u zapadnoj Hercegovini, privedeno više osoba

Link na izvornu vijest

Na području županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) krajem studenog i u prvoj polovini prosinca ove godine zabilježen je niz kaznenih djela koja spadaju u oblast kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži kaznenog zakona (KZ) Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

Obzirom da je MUP ŽZH veoma šturo izvjestio o tim događajima, odnosno samo su na svojim službenim stranicama naveli da su zabilježena navedena kaznena djela, upitali smo navedenu instituciju o čemu je riječ, obzirom da kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži KZ FBiH ima širok raspon kaznenih djela (dvobračnostomogućavanje sklapanja nedozvoljenog brakaizvanbračna zajednica s mlađim maloljetnikomoduzimanje djeteta ili maloljetnika, promjena obiteljskog stanjazapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, napuštanje djetetapovreda obiteljskih obveza, nasilje u obiteljiizbjegavanje izdržavanjasprječavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu maloljetnika).

Iz MUP-a ŽZH za Hercegovina.info odgovorili su da je osnovni razlog za šturo objavljivanje usmjerenost na zaštitu žrtava obiteljskog nasilja.

Tako se u nekoliko dana na području zapadne Hercegovine dogodilo niz kaznenih djela ‘Nasilje u obitelji’ i to 30. studenog je takvo kazneno djelo prijavljeno Policijskoj upravi (PU) Široki Brijeg, 5. prosinca Policijskoj upravi Grude, 7. prosinca PU Ljubuški, te 10. prosinca PU Posušje, potvrdili su iz MUP-a ŽZH za Hercegovina.info.

Podsjetit ćemo kako se javnost vrlo dobro sjeća sličnih događanja u Bosni, ali i regiji poput ubojstva Nizame Hećimović u Gradačcu, gdje je ubojica svoje nedjelo prenosio na društvenim mrežama. A u sjećanju je i ne tako davni događaj koji je uzburkao javnost, kada je bivši rukometaš Denis Buntić na području Ljubuškog napao svoju suprugu Klaru. On se sumnjiči za KD ‘Nasilje u obitelji’, kao i za ‘Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari’.

“Policijski službenici postupaju po prijavama građana, te poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti, isto tako i po gore navedenim kaznenim djelima (op.a. KD za koja smo slali upit, studeni i prosinac) policijski službenici su postupili i lišili slobode počinitelje kaznenih djela, poduzeli i druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te o svemu izvijestili Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, koje provodi daljnju istragu”, potvrdili su za Hercegovina.info iz MUP-a ŽZH.

Objava Niz nasilja u obitelji u zapadnoj Hercegovini, privedeno više osoba pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?