Zašto trgovci kasne sa zaključavanjem cijena?

Zašto trgovci kasne sa zaključavanjem cijena?

Link na izvornu vijest

U Federaciji Bosne i Hercegovine od 15. prosinca u tržnim centrima i nekim manjim prodavaonicama traje akcija “Zaključavamo cijene” 40 prehrambenih i higijenskih proizvoda.

Prošlo je pet dana od početka ove akcije, a u trgovačkim lancima još nisu postavljeni plakati na ulaznim vratima sa slikama i cijenama artikala čija će cijena biti zamrznuta naredna tri mjeseca, odnosno do 15. ožujka 2024. godine.

Akciju provode Ministarstvo trgovine FBiH i trgovački lanci i proizvođači, a građani se žale da u trgovačkim lancima još nemaju istaknutih podataka koje su cijene proizvoda zamrznute.

Tržni centri imaju tehničkih problema i razgovarao sam s nekim od njih i kazali su da će danas (20. prosinca) sve biti urađeno kako je ranije dogovoreno.

U pitanju je 1.200 prodajnih objekata u trgovačkim centrima, treba polijepiti cijene na artikle i uraditi grafički dizajn za te proizvode. Svim trgovačkim lancima uputio sam dopis jučer i oni će danas odmah reagirati i rekli su da će svi artikli biti izloženi na panou pred vratima prodavaonica, izjavio je za Faktor Amir Hasičević, federalni ministar trgovine.

Merima Maslo, pomoćnica federalnog ministra trgovine, rekla je ranije na press konferenciji da je cilj bio osmisliti projekt u kome će svi dobrovoljno sudjelovati.Projekt obuhvaća 40 proizvoda, od kojih su 12 higijenski, sve ostalo su prehrambeni proizvodi. Na web stranici Ministarstva nalazi se javni poziv za dobrovoljno sudjelovanje u projektu “Zaključavamo cijene”. Tu se mogu dobiti sve informacije i koji su koraci ako želite sudjelovati u projektu. Spisak proizvoda sadrži 40 artikala gdje se nalaze razni brendovi. Naziv brenda proizvoda može se mijenjati, ali cijena ne može u naredna tri mjeseca. Pored svakog proizvoda stajat će stara i nova zaključana cijena, a trgovci su obavezni da na vidnom mjestu, pri ulazu u objekt, imaju taj plakat na kojem će biti fotografija konkretnog proizvoda, njegova ranija i zaključana cijena, te logo projekta, kazala je Maslo.

Objava Zašto trgovci kasne sa zaključavanjem cijena? pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?