[FOTO] Božićni dar iz Posušja: U akciji dragovoljnog darivanja krvi prikupljeno 46 doza krvi!

[FOTO] Božićni dar iz Posušja: U akciji dragovoljnog darivanja krvi prikupljeno 46 doza krvi!

Link na izvornu vijest

Ususret Božiću brojni naši sugrađani uključili su se u niz humanitarnih akcija te svojim darivanjem, volontiranjem,… nastoje podijeliti radost Božića s najbližima, ali i onima kojima uslijed raznih okolnosti treba naša zajednička pomoć.

Kupnjom raznih artikala i odlaganjem u namjenske pakete za pomoć potrebnima, ubacivanjem novca u humanitarne kase, uplatama na razne donatorske račune, institucije ili ustanove, druge humanitarne akcije , svima je zajedničko jedno, a to je pomoć osobama u stanju potrebe.

Sve gornje navedeno, kao i puno toga što nije navedeno je prilično mjerljivo, može se pretvoriti u vrijednost u  konvertibilnim markama, ili drugoj valuti .

A krv, najdragocjeniji je lijek koji nema cijene, koji se ne može kupiti na brojnim božićnim „šopinzima“ i inim akcijama. Za bolesne, povrijeđene, rodilje,…, sve one u stanju potrebe ovaj lijek mogu osigurati samo osobe dobrog zdravlja, ali dobrog i plemenitog srca i duše.

A takvih je na jučerašnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi u Posušju hvala Bogu bilo, njih 65 je željelo darovati krv i pristupilo na prvu od dvije Božićne akcije dragovoljnog darivanja krvi , a 46 njih je i moglo darovati dragocjenu tekućinu.

Budući da je ovo jedanaesta akcija u tekućoj 2023. godini u kojoj je treći put uzastopno prebačena brojka od 300 doza krvi u organiziranim akcijama dragovoljnog darivanja krvi predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko izrazio je ponos i zahvalnost na svoje sugrađanke i sugrađane, ali i brojne goste i prijatelje ove i drugih akcija. Uputio je i javnu čestitku svim žiteljima općine Posušje i svima koji slave Božić i Božićne blagdane, kao i svim suardnicima za Novu 2024. godinu.

Posebno je pozdravio i zahvalio nezamjenjivim volonterkama i volonterima, Transfuzijskom centru SKB Mostar, svim župnim uredima Posuškog dekanata, općini Posušje na sustavnoj podršci, drugim partnerima, medijima na čelu sa Radio Posušjem.

Veliku čast posjetom i podrškom akciji iskazali su predsjednik i tajnik Crvenog križa Srednjobosanske županije Marijan Lovrinović i Refik Džaja , kao i PROTV iz Tomislavgrada iz koje je i mlada novinarka Ivana Drmić bila dragovoljna darivateljica krvi.

To nije sve što se tiče akcija dragovoljnog darivanja krvi u Posušju za ovu godinu, jer već sljedećeg četvrtka, 28.prosinca na blagdan Nevine dječice – „Mladence“ sprema nam se nova akcija ali u Rakitnu!

Radioposusje.ba / Crveni križ općine Posušje

Objava [FOTO] Božićni dar iz Posušja: U akciji dragovoljnog darivanja krvi prikupljeno 46 doza krvi! pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?