Ljubuškim poljoprivrednicima 164.000 KM za naknadu štete od tuče

Ljubuškim poljoprivrednicima 164.000 KM za naknadu štete od tuče

Link na izvornu vijest

Ljubuškim poljoprivrednicima 164.000 KM za naknadu štete od tuče

Poljoprivrednicima, čiji su usjevi i nasadi stradali uslijed prirodne nepogode tuče u lipnju ove godine, Grad Ljubuški će isplatiti novčana sredstva za nadoknadu štete u iznosu od 164.000 KM.

Promatrano u postocima, poljoprivrednicima će iz gradskog proračuna biti isplaćena gotovo trećina vrijednosti procijenjene štete, preciznije 32,84%, što je dosad rekordno visoka postotna vrijednost nadoknade štete nastale uslijed prirodnih nesreća.

Sredstva za ovu namjenu osigurali su Grad Ljubuški, Vlada Županije Zapadnohercegovačke i Vlada Federacije BiH.

Podsjetimo, 3. lipnja ove godine veliko nevrijeme pogodilo je nekoliko sela. Jaka tuča pogodila je Humac, Teskeru, Hardomilje i Radišiće gdje su stradale poljoprivredne kulture, uglavnom nasadi lubenice, a u nešto manjoj mjeri bostan, krumpir te višegodišnji nasadi vinove loze.

Gradonačelnik Vedran Markotić, na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Ljubuškog proglasio je stanje prirodne nesreće uzrokovano tučom, a potom je Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća, po pristiglim prijavama i pregledom oštećenih površina, procijenilo ukupnu štetu. Na osnovu Odluke o saniranju dijela šteta nastalih na poljoprivrednim kulturama djelovanjem prirodne nesreće, novčana sredstva će već u ovom tjednu biti isplaćena na račune 32 poljoprivredna proizvođača.

Kako u ovo vrijeme počinju znatna ulaganja u novu poljoprivrednu sezonu, ova pomoć poljoprivrednicima dolazi u pravom trenutku te će njome bit osiguran nastavak poljoprivredne proizvodnje u ljetos tučom pogođenim selima.

Objava Ljubuškim poljoprivrednicima 164.000 KM za naknadu štete od tuče pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?